Na winst in de beker gaat ONS Sneek NIET op naar Urk! [update: afgelast ]

Winst in de beker

Dinsdagavond 9 november 2021 speelde ONS Sneek in de 1e ronde om de Districtsbeker Noord een uitwedstrijd tegen Met Kracht Vooruit 1929 uit Leeuwarden, kortweg: MKV’29. Op het sportpark Nylan werd het een regelmatige 4-1 – overwinning voor de Sneker Hoofdklasser. ONS Sneek deed wat het moest doen tegen een 4e klassser: winnen.

Al na 10 minuten kwamen de oranjehemden aan de leiding via Gerben Visser. Twee minuten later vergrootte Gerben Visser de marge tot 2 doelpunten. Wie dacht, dat de wedstrijd zou eindigen met een monsterscore die kwam bedrogen uit. Tot de rust werd er niet meer gescoord. En in de 49e minuut kwam MKV’29 zelfs terug tot 1-2. Echter, niet lang daarna stelde ONS Sneek orde op zaken, zij het dat het daarbij de hulp van een eigen speler van MKV’29 nodig had. Via een eigen doelpunt van de Leeuwarders kwam ONS Sneek in de 54e minuut op 1-3. Niet vele minuten daarna scoorde Han van Dijk 1-4. Maar daarbij bleef het. ONS Sneek plaatste zich hierdoor voor de 2e ronde en kan met een goed gevoel via Sneek zaterdag naar Urk afreizen, waar de SportVereniging Urk de Snekers het ongetwijfeld moeilijker zal gaan maken dan MKV’29 deed. Maar respect en bewondering voor de inzet van de bewoners van het Nylan!