Club

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Club

Voetbalvereniging ONS Sneek is opgericht op 4 april 1932 en is al vele jaren een begrip in de Friese voetbalwereld en daarbuiten. ONS Sneek is een hechte, betrokken en goed georganiseerde voetbalvereniging. Met aandacht voor alle facetten van een voetbalvereniging. De jeugdteams spelen op een hoog niveau en er is veel aandacht voor begeleiding en ontwikkeling voor alle niveaus. De jeugdopleiding van ONS Sneek is belangrijk, ook voor de omliggende regio. Vanaf 2020 heeft de jeugdopleiding van ONS Sneek de KNVB kwalificatie: regionaal gecertificeerd. ONS Sneek kent een zeer actieve grote groep vrijwilligers. Bij de club zijn daarnaast meer dan 40 veelal gediplomeerde trainers en professionals actief.

Het 1e team van ONS Sneek speelt al vele jaren op de hoogste niveaus van het Zaterdag amateurvoetbal. Per seizoen 2022/2023 spelen we in de Eerste Klasse F Zaterdag. Naast de diverse kampioenschappen en jubilea zijn andere hoogtepunten: de landelijke KNVB bekerwedstrijden tegen Jong AZ (2006), PEC Zwolle (2007), Excelsior (2012), Ajax (2012), FC Dordrecht (2015), FC Utrecht (2016) en FC Twente (2017).

De club is maatschappelijk zeer actief. Met partners wordt bijgedragen aan de collectieve ambitie, Samen Vitaal Vooruit.

ONS Sneek is ook een erkend leerbedrijf. Via de club doen jongeren in samenwerking met onze maatschappelijke partners ervaring op.

De ONS Academy, de interne opleiding voor trainers en vrijwilligers, ontving in 2021 ook een certificering van de KNVB. Hierdoor ontvangen trainers die de themabijeenkomsten bijwonen voortaan licentiepunten t.b.v. hun trainersdiploma’s.

De Business Club van ONS Sneek is zeer actief. Zij zet zich in voor de gehele vereniging en organiseert voor de zakelijke partners gerichte bijeenkomsten. De Business Club heeft een professionele en gastvrije ruimte om gasten te ontvangen. Met het nieuwe ledscherm en alle andere mogelijkheden die de club biedt, zijn er voor de partners volop mogelijkheden om zich goed te onderscheiden dan wel de club op andere manieren te ondersteunen.

De huidige accommodatie van ONS Sneek is sinds 1973 gelegen op het gemeentelijk Zuidersportpark (vanaf Afsluitdijk afslag Sneek Oost, vanaf Joure afslag P-Centrum). De hoofdingang is aan de Alexanderstraat. Daar is ook een groot parkeerterrein. ONS Sneek heeft de beschikking over een 4-tal sportvelden en een aantal trainings- en oefenhoeken. Het hoofdveld van ONS Sneek bevat kunstgras. Bovendien beschikt de club over een prachtig vernieuwde accommodatie met onder andere een mooie hoofdtribune.