Wedstrijd verslag ONS Boso Sneek MO11.

ONS Boso Sneek MO11 – SC. Bolsward MO-11
Vandaag de aftrap tegen de meiden van Bolsward. In het najaar hebben deze twee teams ook tegen elkaar gespeeld en in die wedstrijden werd eenmaal gewonnen en eenmaal verloren. Bolsward, dus de mede titelkandidaat van de herfst competitie welke uiteindelijk in de laatste wedstrijd meegenomen werd naar Sneek. Het beloofd dus een spannende pot te worden. Na de aftrap is O.N.S. direct in de aanval en zal dit de eerste 15 minuten van de wedstrijd volhouden. Alisa komt op het doel af en schiet van afstand, maar daar laat de keeper van Bolsward zich niet door verrassen. Jasmijn neemt de bal over als Bolsward nadrukkelijker in de wedstrijd komt, ze speelt over naar Fleur en deze zet de bal voor op Esther waarna de bal helaas over de achterlijn rolt. O.N.S. vangt de bal goed op, op het middenveld en weet via Alisa de achterlijn te halen. Een voorzet volgt en de bal word achter de keeper gewerkt. Aan de zijlijn blijft het even stil totdat de scheidsrechter met de bal naar de middenstip loopt en het O.N.S. publiek doorheeft dat er gescoord is……1-0. Dan komt Bolsward naar de kant van O.N.S. en klopt nadrukkelijk op de deur, maar verdedigers Thirza, Amisha en Fleur voorkomen dat de bal bij het doel komt. O.N.S. komt uit en een voorzet van Alisa gaat voor het doel van Bolsward langs. Bolsward blijft aandringen en komt aan de linkerzijde van het O.N.S. doel, de begeleider geeft aan keeper Thyrsa aan dat zij uit moet komen, Thyrsa twijfelt een moment en daardoor gaat het spel door. Thyrsa besluit uit te komen, de bal wordt voorgezet, maar gaat gelukkig voorlangs over de achterlijn. Een frommel bal op het doel van O.N.S. volgt, maar de keeper van O.N.S. staat goed op haar plaats. Thyrsa geeft de bal een schop en deze beland bij Esther op het middenveld die met de bal richting doel van Bolsward rent. Helaas redt zij het niet om de keeper daarbij te passeren. Alisa zet de bal voor en er volgt een salvo van schoten op het doel, vier verschillende spelers van O.N.S. proberen de bal langs de keeper te krijgen, maar zij staat steeds in de weg of een verdediger. Dan fluit de scheidsrechter voor de rust 1-0. Onder een lekkere trance beat start de tweede helft. Bolsward laat direct merken dat zij niet gekomen zijn om te verliezen. Thyrsa heeft het druk en krijgt in de eerste twee minuten drie ballen te verwerken welke geen van allen het net raken. Dan neemt Fleur de bal mooi aan op de borst en rent richting achterlijn van Bolsward, maar helaas is de keeper van Bolsward ook niet van plan om nog maar één bal achter de lijn te laten verdwijnen. Bolsward komt uit en verrast keeper Thyrsa met een afstandschot 1-1. Dan volgen weer meerdere aanvallen van O.N.S. maar de keeper van Bolsward staat goed op haar plaats. Bolsward krijgt een corner en draait deze mooi voor de goal. Keeper Thyrsa redt door vol voor de bal te gaan. In deze wedstrijd waarbij Bolsward druk blijft zetten en O.N.S. moeite heeft elkaar te vinden wordt uiteindelijk de druk op O.N.S. te hoog en valt er vlak voor tijd toch nog de 1-2. Goed gespeeld meiden, volgende week weer beter, dan spelen jullie uit tegen Mulier. FG