ONS Sneek speelt zaterdagmiddag in vierde divisie D thuis tegen d’Olde Veste’ 54

Gaat ONS Sneek zich herstellen van  3-1 nederlaag  bij AZSV?

Ewart Ottema zit bij selectie van ONS Sneek tegen d’Olde Veste’54

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek: D’Olde Veste’ 54 sterk in omschakeling

Tekst: Simon Visser

Niet direct zien aankomen
Uw voorbeschouwer en wedstrijdverslaggever van ONS Sneek had de 3-1 nederlaag afgelopen zaterdag in het verre Aalten tegen AZSV niet direct zien aankomen. Toch gebeurde het. Op de overwinning van de Aaltense Zaterdag Sport Vereniging viel niets af te dingen. Verdedigend maakte de formatie van trainer Arnoud Koster te veel fouten en liet de scoringsdrift te wensen over. Bovendien waren de roodhemden feller, agressiever  en fysiek sterker. Pas na een 3- 0 achterstand deed ONS Sneek nog iets terug met dank aan de doelman van AZSV.

Beter doelsaldo
Door de nederlaag tegen AZSV en de resultaten van de andere wedstrijden duikelde ONS Sneek van de tweede naar de vijfde plaats met twaalf punten uit zes wedstrijden. Achteraf gezien viel de schade gelukkig mee. Zo kwam lijstaanvoerder Staphorst niet verder dan 1-1 uit tegen csv Apeldoorn. Met de aantekening, dat Staphorst lange tijd met tien man  speelde. Staphorst gaat aan de leiding met veertien punten uit zes wedstrijden. Tweede is vv Hoogeveen met dertien uit zes ontmoetingen. Derde is DETO eveneens met dertien uit zes, maar Hoogeveen heeft een beter doelsaldo. Dan komen drie clubs met elk twaalf punten uit zes duels. Dat zijn AZSV, ONS Sneek en HZVV, die de  plaatsen vier, vijf en zes bezetten. Spanning te over dus bovenaan in de vierde divisie D.

In de pas blijven
De grote vraag is gaat ONS Sneek zich  morgen sportief revancheren voor het verlies van afgelopen zaterdag uit tegen AZSV. ONS Sneek heeft de drie punten tegen de ploeg uit Steenwijk nodig om in de pas te blijven met de top in  de vierde divisie D. D’Olde Veste’54 is negende op de ranglijst met  acht uit zes. De geel-blauwen wonnen tot nu toe twee keer, speelden twee keer gelijk  en verloren ook twee keer. Trainer Steven Wuestenenk en zijn spelers moesten hun meerdere erkennen in Flevo Boys, dat thuis met 4-1 won. In Hoogeveen tegen HZVV werd het 2-0 voor de thuisclub. In en tegen Heino moesten de Steeners genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Afgelopen zaterdag kwam d’Olde Veste’54 thuis tegen WHC uit Wezep niet verder dan 2-2. Vermeldenswaard is, dat de gelijkmaker van d’Olde Veste’ 54 pas in de laatste minuut viel. ONS Sneek heeft een doelsaldo van plus acht en  d’Olde Veste’54 van min drie.

Heel veel kansen
De kop boven het wedstrijdverslag van d’Olde Veste’54-WHC op de website van onze komende tegenstander was:Heel veel kansen voor Olde Veste, toch komt het team niet verder dan 2-2 tegen WHC. Hier de tekst van het wedstrijdverslag. In de wedstrijd d’Olde Veste tegen WHC regende het kansen voor de thuisploeg. Toch wisten de blauw-gelen met moeite in de negentigste minuut nog een 2-2 gelijkspel te behalen. Een bal op de lat en nog vier grote kansen. Dat voetbalde d’Olde Veste’54 bij elkaar in het eerste kwartier. Toch was het WHC, dat in de achttiende minuut de 0-1’scoorde. Met een hakje legde Sargon Gouriye de bal in het net. Olde Veste kwam in minuut 44 terug in de wedstrijd dankzij een goal van Tom Kisjes.

Drie wissels
Ook in de tweede helft kreeg Olde Veste veel kansen, maar het was opnieuw WHC, dat op een 1-2 voorsprong kwam. Trainer  Steven Wuestenenk bracht daarna drie wissels. Olde Veste ging alles of niets spelen. Dat leverde uiteindelijk in de 91ste minuut nog de 2-2 op. Nick Kuiper maakte de gelijkmaker. Na afloop zei trainer Steven Wuestenenk, dat hij niet kon leven met het 2-2 gelijkspel. Het is wonderlijk, dat je niet kan winnen als je zoveel kansen krijgt. De trainer van de Steenwijkers vond de eerste helft de beste helft van het seizoen. Het afgelopen seizoen speelde ONS Sneek uit met 1-1 gelijk tegen d’’Olde Veste’54. Thuis werd met 1-0 gewonnen. Zowel uit als thuis scoorde Tim ten Voorde voor ONS Sneek. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Dat zal ook morgen wel weer het geval zijn.

Overgekomen van Jubbega
Twee spelers van d’Olde Veste’54 waren het afgelopen seizoen actief bij Jubbega, dat zich vroegtijdig terugtrok uit de eerste klas. Dat zijn Nick Kuiper en Timo Verweij. Keeper Rick Loek is overgekomen van het naar de tweede klas gedegradeerde Alcides uit Meppel. De selectie van de formatie uit Steenwijk bestaat uit de keepers Rick Loek en Youri Smit. Ze dragen de rugnummers 1 en 25. De selectie bestaat verder uit Maikel Toeter (2), Julian Zwoferink (3), Léon Hertong (4), Nick Spijker (5), Hessel Eikelboom (6), Juules Kwant (7), Mark Bruintjes (8), Tom Kisjes (9), Patrick de Vente (10), Jeffrey Dijkstra (11), Sten Toeter (12), Nick Kuiper (14), Aschwin Tanamal (15), Timo Verweij (16), Niels ten Veen (17), Harmen Nijboer (19), Jetse Suiker (21), Frans Kallenkoot (22), Lars Dijkstra (23) en Jordin Opstal (24). De meest gevaarlijke aanvaller bij onze gasten van vanmiddag is Tom Kisjes. Onze verdediging moet hem de gehele wedstrijd goed in de gaten houden. Het wordt in Sneek een wedstrijd, die op details wordt beslist. Scheidsrechter op het Zuidersportpark in Sneek is Niels Mulder. De assistenten zijn de heren H. van der Bij en M. Brouwer.

Scheurtje in meniscus
Onze trainer Arnoud Koster kan morgenmiddag geen beroep doen op linksback Pieter Abe de Jong, De vaste basisklant studeert in Groningen en is afkomstig uit Haskerhorne bij Joure. Pieter Abe de Jong, die veel mee ten aanval trekt, heeft afgelopen zaterdag in de tweede helft van de wedstrijd in Aalten tegen AZSV een fikse knieblessure opgelopen. Gevreesd wordt voor een scheurtje in de meniscus. Hij vertelde desgevraagd, dat hij over twee weken terecht kan bij een specialist in het ziekenhuis in Heerenveen. Wanneer blijkt, dat hij een scheurtje in de meniscus heeft opgelopen  is hij zeker drie maanden uitgeschakeld.

Goed nieuws
Er is gelukkig ook goed nieuws te melden uit het ONS Sneek kamp. De via Harkemase Boys bij ONS Sneek teruggekeerde Ewart Ottema, die langdurig geblesseerd is geweest aan een knie, zit voor de eerste keer dit seizoen weer bij de selectie van ONS Sneek 1.In april van dit jaar speelde hij voor het laatst. Dat was in de gewonnen wedstrijd in het tweede elftal van Harkemase Boys in Emmen tegen het tweede elftal van DZOH. Ewart Ottema had toen een groot aandeel in de winst van de reserves van Harkemase Boys. Na de wedstrijd in Emmen kreeg hij toch weer last. De knie werd weer dik.

Geen last meer
Nu is Ewart Ottema gelukkig weer in staat om te voetballen. Hij begint niet direct in de basis van de hoofdmacht van ONS Sneek. Hij is morgen één van de wisselspelers, die onze trainer Arnoud Koster tot zijn beschikking  heeft tegen d’\Olde Veste’54. Wat vindt Ewart Ottema eigenlijk zelf van hoe hij er voor staat? ,,Ik sta er hartstikke goed voor. Ik heb helemaal geen last meer.’’ Ewart Ottema is niet alleen een centrumspits, hij kan ook op de linker flank uit de voeten. Wat verwacht hij van de wedstrijd tegen d’Olde Veste’54? ,,Ik denk, dat het een beladen wedstrijd wordt. Beide ploegen hebben een hoog niveau.’’

Ottema is er klaar voor
Uiteraard werd onze trainer Arnoud Koster gevraagd wat hij vindt van het treffen thuis tegen d’Olde Veste’54:  ,,Afgelopen zaterdag speelde ONS Sneek een mindere wedstrijd tegen AZSV. Ik ben benieuwd of we ons kunnen herstellen in een week tijd. Onze doelstelling morgen is winnen. Maar garanties bestaan er niet. D’Olde Veste is een ploeg, die sterk is in de omschakeling. Ik ben ook benieuwd of mijn ploeg zich verder heeft ontwikkeld sinds we voor het laatst, en dat is alweer driekwart jaar ge4eden, tegen d’Olde Veste’ 54 speelden. Ik denk, dat onze gasten meer vanuit de omschakeling spelen dan wij. Doede de Jager is de vervanger van Pieter Abe de Jong. Mounir Loolofs speelt op de plaats van Pieter Abe.  Ewart Ottema  is er voor klaar voor om in te vallen. Die indruk heeft hij achter gelaten op de training.’’