Wedstrijdverslag ONS Sneek – d’Olde Veste’54

ONS Sneek geeft zege vlak voor tijd  toch nog uit handen thuis tegen d’Olde Veste’54

D’Olde Veste’54 mag handen meer dan dicht knijpen met 2-2 gelijkspel

ONS Sneek in eerste helft superieur, maar vergeet 1-0 voorsprong uit te breiden

Tweede helft meer in evenwicht waarin de Steenwijkers in slotfase toeslaan

Trainer Arnoud Koster: Jammer, dat we drie punten hebben laten liggen

Doelpunten ONS Sneek: Doede de Jager en Arjen Stremler

Tekst: Simon Visser

Verdriet en verbijstering
Vreugde en verdriet liggen ook bij het voetbal akelig dicht bij elkaar. Dat werd gistermiddag in Sneek weer eens aangetoond in de vierde divisie D wedstrijd ONS Sneek-d’Olde Veste’54. Dolle vreugde bij de club uit Steenwijk vlak voor tijd door het scoren van de 2-2, maar verdriet en verbijstering bij ONS Sneek, dat de dik verdiende 2-1 voorsprong toch nog uit handen werd gegeven. In de eerste helft was maar één ploeg, die de lakens uitdeelde op het Zuidersportpark  Dat was de formatie van trainer Arnoud Koster. Behalve de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf kwam het elftal van trainer Steven Wuestenenk er niet aan te pas. Ondanks de voortreffelijke eerste helft verzuimde ONS Sneek de tegenstander uit de Kop van Overijssel de genadeslag toe te brengen. In plaats van een grotere en beslissende voorsprong voor ONS Sneek werd  gerust met 1-1. D’Olde Veste’ 54 staat er om bekend, dat het naar het voorbeeld van het Duitse voetbalelftal steevast scoort in de slotfase. Dat is ook een kwaliteit. Thuis tegen WHC werd het op het nippertje 1-1  In Sneek tegen ONS werd het  kunststukje tot twee keer toe herhaald. Met de 2-2 mocht d’Olde Veste’54 de handen meer dan dicht knijpen.

ONS Sneek maar drie punten achter op de twee koplopers
Het verdriet bij ONS Sneek maakte al gauw plaats voor de realiteit. De manier van voetballen is zo verzorgd, dat ONS Sneek als promovendus tot nu toe volop meedraait in de vierde divisie D..Titelfavoriet Staphorst speelde opnieuw gelijk. Nu met 1-1 thuis tegen Berkum. Het had tot gevolg, dat vv Hoogeveen na de resultaten van de andere wedstrijden de ranglijst van de vierde divisie D aanvoert met zestien punten uit zeven wedstrijden. DETO heeft hetzelfde aantal punten als Hoogeveen, dat evenwel een beter doelsaldo heeft. Staphorst en HZVV, ook al uit Hoogeveen, hebben elk vijftien punten uit zeven ontmoetingen en staan derde en vierde. ONS Sneek is knap vijfde met dertien punten uit zeven duels. Komende zaterdag speelt ONS  Sneek uit tegen Heino, aanvang 18.00 uur. ONS Sneek heeft maar drie punten achterstand op de koplopers Hoogeveen en DETO.

Basisopstelling ONS Sneek
Door de knieblessure van Pieter Abe de Jong speelde Mounir Loolofs, die tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen linksback bij ONS Sneek. Naast Ewart Ottema waren keeper Ruben Pijlman, de jeugdige Martijn van Beenen, Jorn Dijkstra, Merijn Haak en Lars van der Brug de wisselspelers. De basisopstelling van ONS Sneek was: Doel: Thomas Hoekstra. Achter: Mounir Loolofs, Glenn Buma, Joran Swart en Geoffrey Eekhof. Midden: Giovanni Aronds, Stephen Adisi en Doede de  Jager. Voor: Tim ten Voorde, Ruben Eijzenga en Arjen Stremler.

Groot overwicht
Na het beginsignaal van scheidsrechter Niels Mulder was direct duidelijk, dat ONS Sneek de bal mocht hebben van d’O’lde Veste’54. De club uit Steenwijk liet het maken van het spel helemaal over aan de thuisclub. De wedstrijd speelde zich dan ook, op de laatste vijf minuten van de eerste helft na, af op de helft van de bezoekers. Met ONS Sneek aan de bal trok het gehele elftal van de gasten zich terug op eigen helft. Het gokte bij balverlies van ONS Sneek op een snelle omschakeling. Dat lukte maar enkele keren. Pas na een kleine veertig minuten het eerste Steeenwijker schot. Van de voet van Mark Bruintjes. Dat was veelzeggend over het grote overwicht van de oranjehemden. Al in de vijfde minuut de eerste echte kans voor Doede de Jager, de jeugdige en talentvolle aanvallende middenvelder van ONS Sneek. Het schot ging evenwel hoog over.

In de fout
Na een kwartier een dot van een kans voor ONS Sneek. Doelman Rick Loek, overgekomen van Alcides uit Meppel, ging in de fout, maar daarvan werd niet geprofiteerd. De sluitpost van de gasten maakte geen sterke indruk, met name bij spelhervattingen en het meevoetballen. Nadat een vrije trap van Tim ten Voorde aan de te zachte kant was, nam ONS Sneek meer dan verdiend de leiding. In de 25ste  minuut schoot Doede de Jager beheerst raak: 1-0. Pas na veertig minuten spelen het eerste schot van d’Olde Veste’54 richting ONS Sneek doelman Thomas Hoekstra. Het harde schot van Mark Bruintjes werd een prooi voor de doelwachter van de thuisclub. Toen de keeper van de gasten te ver voor zijn doel stond, probeerde spits Ruben Eijzenga van ONS Sneek hem te verrassen met een hard en hoog schot van grote afstand .Dat werd geen succes. In minuut 43 eindigde een vrije trap van d’Olde Veste’54 in een duidelijke handsbal van verdedigende middenvelder Stephen Adisi van ONS Sneek in het eigen strafschopgebied. Arbiter Niels Mulder kon niet anders dan de gasten een penalty toekennen, die door Tom Kisjes feilloos werd ingeschoten: 1-1.

Keurige redding
In de tweede helft bood d’Olde Veste’54 meer tegenstand dan in de eerste helft. Desondanks werd het vier minuten na de rust 2-1 voor ONS Sneek. De schutter was Arjen Stremler vanaf rechts. ONS Sneek keeper Thomas Hoekstra kreeg na de hervatting wat meer te doen dan in de eerste 45 minuten. Zo bracht hij keurig redding op een hard schot van Nick Kuiper, overgekomen van Jubbega. Aan de andere kant had Rick Loek goed het oog op een harde knal van Ruben Eijzenga. Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek wisselde Doede de Jager voor Merijn Haak. Het scheelde maar heel weinig of Mounir Loolofs van ONS Sneek passeerde zijn eigen doelman. Daarvoor was een kopbal namens d’Olde Veste’ 54 in de veilige handen van keeper Thomas Hoekstra van ONS Sneek beland.

Razendsnel
In minuut 87 was het zo ver. Na lang uit de roulatie te zijn geweest, maakte Ewart Ottema zijn rentree bij ONS Sneek. De weinige minuten, die Ewart Ottema kreeg leidde niet tot rendement. Duidelijk was wel, dat hij weer kan voetballen. Twee minuten voor de officiële speeltijd werd het dan toch nog gelijk. De gasten schakelden razendsnel om bij balverlies van ONS Sneek. Uit een voorzet op maat kopte Harmen Nijboer keurig de 2-2 binnen. Het scheelde maar weinig of d’Olde Veste’54 had nog gewonnen ook. Een kopbal namens de gasten ging maar nipt naast. Daarvoor was ook ONS Sneek dichtbij de winst geweest met een kopbal. Man van de wedstrijd Mounir Loolofs van ONS Sneek raakte in de slotfase dusdanig geblesseerd, dat hij moest uitvallen. Zijn vervanger Martijn van Beenen kreeg nog de gelegenheid om heel kort te debuteren in de hoofdmacht van ONS Sneek. Martijn van Beenen is een jeugdige speler met veel talent. Hij is nog maar zestien. Zijn tijd komt nog wel.

Echt zonde
Onze trainer Arnoud Koster zei in de voorbeschouwing, dat hij benieuwd was naar de ontwikkeling van zijn elftal vergeleken met de twee wedstrijden van vorig seizoen in de eerste klas tegen d’Olde Veste’54. De conclusie na de wedstrijd van gisteren toonde duidelijk aan, dat ONS Sneek verder in de vierde divisie is dan d’Olde Veste’54. In de eerste klas speelde d’Olde Veste’54 beter tegen ONS Sneek dan gistermiddag. Wat vond onze trainer van de 2-2 tegen de ploeg uit Steenwijk? Hij was duidelijk in zijn commentaar. ,,Het is jammer, dat we punten hebben laten liggen tegen d’Olde Veste’54. We hebben bijna niks weggegeven. We kregen een lullige strafschop tegen. Daaruit werd het 1-1 dik tegen de verhouding in. In het laatst gingen de bezoekers over op opportunisme. Dat werd ons fataal. De kopbal, die de 2-2 opleverde, was prima, maar echt zonde voor mijn elftal. Hoe het met Mounir Loolofs is? Hij heeft een gevoelig enkel opgelopen. Het zou niet zo leuk zijn om ook Mounir Loolofs te moeten missen in de komende wedstrijden.’’