ONS Sneek

Voorbeschouwing Heino – ONS Sneek

ONS Sneek speelt zaterdagavond om zes uur in en tegen zondagclub Heino

Heino en ONS Sneek spelen voor eerste keer in competitieverband tegen elkaar

Selectie van Heino is grotendeels hetzelfde gebleven

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek: Heino is een collectief en werkt hard

Hij zei verder: Ik verwacht een interessante wedstrijd

Mounir Loolofs speelt tegen Heino

Tekst: Simon Visser

In slotfase
Jammer, dat ons eerste elftal afgelopen zaterdag in de vierde divisie D thuis tegen d’Olde Veste’54 de drie punten in de slotfase nog uit handen gaf. In plaats van een dik verdiende 2-1  victorie werd het 2-2. Desondanks bleef de ONS Sneek formatie van trainer Arnoud Koster in het spoor van de twee nieuwe koplopers Hoogeveen en DETO. Beide teams hebben  ieder zestien punten uit zeven ontmoetingen. Hoogeveen won thuis met 2-0 van Flevo Boys. DETO was in Tubbergen met 1-4 te sterk voor TVC’28. Dan volgen op de derde-en vierde plaats Staphorst en HZVV met elk vijftien uit zeven. Staphorst kwam thuis tegen Berkum niet verder dan 1-1. HZVV versloeg in Kampen hekkensluiter KHC met 0-2. ONS Sneek is vijfde met dertien punten uit zeven duels. De achterstand van ONS Sneek op Hoogeveen en DETO bedraagt maar drie punten en op Staphorst en HZVV slechts twee.

Heino staat negende
Aangezien Heino een zondagclub is wordt morgenavond om zes uur afgetrapt op sportpark De Kampen. Heino speelt in een groen shirt en zwarte broek. De club staat negende op de ranglijst van de vierde divisie D met negen punten uit zeven duels. ONS Sneek heeft vier punten meer. Heino en ONS Sneek spelen voor de eerste keer in competitieverband tegen elkaar. Wel speelden beide ploegen een keer vriendschappelijk tegen elkaar. Dat was vorig jaar in het kader van het eerste trainingskamp van ONS Sneek. Het werd in Doorwerth 1-1. In een laat stadium maakte Mounir Loolofs verdiend gelijk na een hakballetje van Ewart Ottema. Dat gebeurde in een sterke tweede helft van ONS Sneek. Met de aantekening, dat ONS Sneek toen nog eersteklasser en Heino al vierde divisionist was.

Zal niet gemakkelijk gaan
ONS Sneek doet er verstandig aan om te winnen van Heino gezien de situatie bovenaan in vier D. Gemakkelijk zal dat niet gaan. Heino won tot nu toe twee keer. Uit met 1-2 van het op eigen veld lastige AZSV en afgelopen zaterdag in Wezep met 0-3 van nummer voorlaatst WHC. Drie keer werd gelijk gespeeld. Thuis in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2024-2025 werd het 3-3 tegen csv Apeldoorn.  Op eigen veld tegen Flevo Boys werd zeer verdienstelijk 1-1 gespeeld. Thuis tegen Olde Veste’54 werd het een doelpuntloos gelijkspel. Twee keer werd verloren. Uit van Berkum met 2-1 en met dezelfde cijfers in Hoogeveen van HZVV. Heino scoorde tot nu toe elf keer en kreeg negen treffes om de oren. Het doelsaldo is plus twee. ONS Sneek maakte tot nu toe 23 goals en kreeg er te veel tegen namelijk vijftien. Het doelsaldo is met plus acht echter beter dan dat van Heino.

Slechtste wedstrijd tot nu toe van het seizoen
Op de website van WHC stond een wedstrijdverslag met de kop “WHC met 0-3 onderuit tegen Heino.” Een duel van de mannen tegen de jongens. De tekst van het wedstrijdverslag wil ik u niet onthouden. “Heino op bezoek in Wezep blijkt een maatje te groot voor WHC in de slechtste wedstrijd tot nu toe in dit seizoen van de Wezepers. Nadat dankzij enkele goede reddingen van WHC doelman Leon ter Wielen de rust met een blanke stand wordt gehaald, slaat Heino na de hervatting genadeloos toe, neemt binnen tien minuten een 0-2 voorsprong en bezorgt de thuisclub een klap, die het niet meer te boven komt.” 

Schaamrood op de kaken
Het wedstrijdverslag gaat verder met “ doelpunten van Tim Leferink en Jesper Schokker ontstaan door defensieve fouten van WHC. De manier waarop invaller Nick Peters de 0-3 wordt toegeworpen is iets waarvan men op het sportpark Mulderssingel in Wezep het schaamrood op de kaken krijgt. Het zijn de momenten, die WHC  de das omdoen. Vooral in standaardsituaties. Heino verdient de overwinning. We zijn afgetroefd. Heino is sterker in de duels, weet elkaar gemakkelijker te vinden en speelt in een hoger tempo, geeft nieuweling Bruce Lücke toe. Hij heeft geen spijt van de overgang naar WHC. Hoe anders loopt het in de vierde divisie dan in de eerste klas Toen werd amper een wedstrijd verloren. Nu is er nog maar één gewonnen. Bij Heino weten ze op dit niveau hoe groot het verschil is.

Spelers van 1,85 meter bij Heino
Toch vraag je je af hoe het duel zich had ontwikkeld wanneer Stef van Oene  in de eerste minuten een levensgrote kans had benut. Heino met spelers, die gemiddeld 1.85 meter zijn, buit het lengtevoordeel uit doordat WHC verzuimt om zich uit de duels te voetballen. Na die ene grote mogelijkheid komt WHC nauwelijks tot kansen. Het is na de 0-2 los zand bij WHC. Een duel van de mannen tegen de jongens beseft de trainer van WHC.  De constatering is, dat WHC te weinig vat heeft op de diepgaande spelers van Heino. Die ontdoen zich te gemakkelijk  van hun bewakers. WHC spreekt in de rust af om onze uitstekende buitenspeler Jelle Post meer in te schakelen. Jelle Post wordt te weinig in stelling gebracht. De opbouw loopt te veel over links. WHC slaagt er niet in om voorin een bal vast te houden.

Brengen nog niets extra’s
Het zit WHC ook niet mee. Jasper Bremmer  is niet beschikbaar en al vroeg in de wedstrijd valt Thijs Dekker uit.  Daarbij komt, dat een aantal aangetrokken sterkhouders nog niets extra’s brengen. Direct na afloop dirigeert trainer Stephan Rahantoknam van WHC zijn elftal de kleedkamer in om met enkele pittige woorden aan te geven, dat hij met deze prestatie geen genoegen kan nemen. Hij zegt we spelen met de rem er op. De homogeniteit ontbreekt. We opereren niet als een team wat tegen een vechtmachine als Heino catastrofaal is. Onze goede bedoelingen kunnen we direct na de hervatting in de prullenbak gooien.

Wanprestatie
Op de vraag hoe WHC deze klap te boven moet komen is het antwoord van de trainer van WHC helder. Je kunt twee keer vallen, dan moet je drie keer weer opstaan. Een wedstrijd, die snel in het vergeetboek komt te staan? Nee juist niet. Het is er één waar we veel van  hebben kunnen leren. WHC heeft voldoende kwaliteit. Moeten nu vooral elkaar vasthouden. Zaterdag uit tegen HZVV heeft WHC iets om recht te zetten. Wanneer je nu te veel aandacht besteedt aan deze wanprestatie maak je het voor je zelf moeilijk, aldus de trainer van WHC.    

Overtuigend
Het verslag van de ontmoeting WHC-Heino op de website van onze tegenstander van vanavond staat in schrille tegenstelling tot dat van WHC op de eigen website. “Overtuigende overwinning op WHC”  is de kop boven het wedstrijdverslag op de website van Heino. De tekst begint met Heino 1 heeft de uitwedstrijd tegen WHC op overtuigende wijze gewonnen. In Wezep eindigde de wedstrijd in 0-3. Bij Heino keerden Jesper Schokker en Luck van der Burg terug in de basisopstelling. Nick Peters en Stan Heetkamp moesten dasrdoor genoegen nemen met een plaats op de bank. De wedstrijd was nog maar net op gang of de eerste kans voor Heino was al een feit, maar WHC keeper Leon ter Wielen liet zich niet verrassen door de doelpoging van Rick Vreeswijk. Even later was het aan de andere kant ook bijna raak, maar Stef van Oene schoot geheel vrij van een meter of tien over het doel. In het vervolg van de eerste helft golfde het spel op en neer waarbij de betere kansen voor Heino waren, maar keeper Ter Wielen van WHC hield zijn doel knap schoon.

Korte metten
Ook de thuisploeg liet zich een aantal keren gelden, maar gescoord werd er nog niet. In de tweede helft maakte Heino al snel korte metten met de illusies van WHC. Na een minuut of twee kreeg Heino een vrije trap aan de zijkant van het veld, die door Jesper Schokker scherp werd aangesneden. Wie anders dan Tim Leferink kopte de bal vervolgens achter Ter Wielen. Terwijl WHC nog aan het bekomen was van de 0-1 stelde Rick Vreeswijk met een slimme lage voorzet Jesper Schokker in staat om van dichtbij de 0-2 binnen te schieten. Helaas kreeg Jesper Schokker enkele minuten later een tik te verwerken waardoor hij niet verder kon. Nick Peters was zijn vervanger. Die verraste met zijn snelheid keeper Ter Wielen van WHC, die dacht rustig te kunnen opbouwen. Nick Peters blokte zijn uittrap en de bal belandde in het doel: 0-3. In het restant van de tweede helft bracht trainer Jacob Grooten met Stan Heetkamp, Coen Bruggink en Jeroen Bos nog wat verse krachten. Dat leverde nog wat kansen op om de score nog verder uit te bouwen, maar het bleef bij 0-3. Een prachtig resultaat waarmee Heino zich stevig in de middenmoot nestelt.  

Basisplek kwijt geraakt
De selectie van Heino is ten opzichte vn het vorig seizoen grotendeels hetzelfde gebleven. Heino raakte spits Daan van den Eijkel kwijt aan tweedeklasser WVF uit Westenholte bij Zwolle. Daan van den Eijkel heeft zijn hele jeugd bij Heino gespeeld en heeft alle selectie elftallen doorlopen. Keeper Mike te Wiele verliet Heino al na één seizoen. Hij vertrok naar WHC in Wezep. Mike te Wiele kwam via WVF bij Heino en was Mike de eerste keeper van Heino. Na enkele blessures verloor hij zijn basisplek aan Ivan Kaniuchka. Drie jonge talenten zijn overgekomen vanuit de opleiding bij Heino. Nick Peters en Coen Bruggink zijn aan de electie toegevoegd. Ze speelden in het talentvolle tweede selectieteam van Heino. Abel Roelofs is vanuit Heino JO 19 bij de selectie gekomen. Trainer van Heino is Jacob Groten. De 49-jarige trainer is overgekomen van WVF. Hij is de opvolger van Martijn de Vogel. Jacob Groten speelde meerdere jaren in de jeugd van FC Emmen. Hierna speelde hij bij MSC uit Meppel en bij SV Dalfsen.  Scheidsrechter in Heino is Richard Groenewegen uit Delfzijl. De assistenten zijn Stanley Brussaard en Iwan Larijn.

Selectie Heino
De selectie van Heino bestaat uit  keeper Ivan Kaniuchka keeper (rugnummer 1), Jeroen Bos (2), Kay Ruiter (3), Sten Rosendal (4), Kevin Rodenhof (5), Luc Fakkert (6), Aron Wieringa (7), Marius Deckers (8), Jesse Kruiper (9), Luck van der Burg (10), Jesper Schokker (11),  Coen Bruggink (12), Abel Roelofs (13), Stan Heetkamp (14), Rick Vreeswijk (15), Ruben Meijer (16), Matthias  Reimink (17), Tim Leferink (18), Stijn Kogelman (19), Jort Kamphoof (20) en Nick Peters (23). De naam van de tweede keeper is onbekend. Die heeft rugnummer 21.

Trainer ik ben op de training
Afgelopen zaterdag raakte onze linksback Mounir Loolofs geblesseerd in de wedstrijd thuis tegen d’OldeVeste’54. Zo op het oog leek het een ernstige blessure. Gelukkig bleek het erg mee te vallen. Dat is maar goed ook nu Pieter Abe de Jong tegen Heino andermaal niet kan spelen. Trainer Arnoud Koster over Mounir Loolofs: “Afgelopen dinsdag kreeg ik een telefoontje van Mounir Loolofs met de mededeling, dat hij dinsdagavond wel op de training aanwezig zou zijn. Het is bekend, dat Mounir gevoelige enkels heeft.’’ Arnoud Koster vertelde, dat keeper Ruben Pijlman morgen in ONS Sneek Onder 23 speelt. Luca Helsdingen gaat als tweede keeper mee naar Heino.  

Collectief
Wat verwacht onze enthousiaste trainer voor wedstrijd in en tegen Heino? “Ik verwacht een interessant duel. Heino is een collectief, brengt veel energie in de wedstrijd en werkt hard. Heino is een pittige ploeg naar het voorbeeld van AZSV. Ik zie het treffen met Heino ook als een uitdaging. Heino heeft thuis nog niet gewonnen. Vandaar, dat het geen gemakkelijke wedstrijd voor ONS Sneek wordt. Mijn elftal gaat wel met veel zelfvertrouwen naar Heino. Afgelopen zaterdag speelde ONS Sneek de beste wedstrijd tot nu toe in de vierde divisie D. Jammer, dat we ons tekort deden met de 2-2. We hadden ons moeten belonen met een zege. Wanneer ONS Sneek hetzelfde niveau haalt als tegen d’Olde Veste’54 dan kunnen we een prima wedstrijd neerzetten in Heino. ONS Sneek moet niet meegaan met het spel van Heino.’’

SiVi.

Delen