ONS Sneek speelt zaterdagmiddag thuis tegen WHC (Wezep Hattemerbroek Combinatie)

Nummer drie ontvangt nummer dertien op Zuidersportpark

Trainer Arnoud Koster van ONS Sneek verwacht een gemotiveerd WHC

Te veel doelpunten tegen heeft aandacht van technische staf van ONS Sneek

Arnoud Koster: ,,We hebben getraind op de tegenstander verder van ons doel af te houden’’

Geen wijzigingen in basiselftal van ONS Sneek

Teks: Simon Visser

Bloed, zweet en tranen
Ons eerste elftal deed afgelopen zaterdag wat het moest doen in de vierde divisie D. Dat was winnen uit van Heino om in het spoor te blijven van de koplopers Hoogeveen en DETO. Dat is gelukt. Hoogeveen won in Aalten  met 0-2 van AZSV, DETO versloeg hekkensluiter KHC met 3-0 en ONS Sneek bleef met 2-3 de baas over Heino. Het kostte de ploeg van trainer Arnoud Koster overigens bloed, zweet en tranen naar de tophit van volkszanger André Hazes om in Heino overeind te blijven. De start van ONS Sneek op het kunstgras van het sportpark De Kampen was voortreffelijk. Ruben Eijzenga schoot in de vierde minuut onberispelijk raak: 0-1. Vijf minuten later kon ONS Sneek opnieuw juichen door een schot van afstand van Doede de Jager, dat de doelman van Heino volkomen verraste: 0-2.

Wedstrijd kantelde
Hierna kantelde de wedstrijd in het voordeel van Heino, dat de 0-2 achterstand omzette in een 2-2 ruststand. Na de rust kwam ONS Sneek, dat beter speelde dan in de eerste 45 minuten, door een doelpunt in eigen doel van Heino op een 2-3 voorsprong, die met kunst-en vliegwerk niet meer uit handen werd gegeven. Het fysiek sterke Heino kwam tot liefst twintig hoekschoppen, die veel gevaar stichtten voor het doel van ONS Sneek keeper Thomas Hoekstra. Door de victorie in Heino staat ONS Sneek nu derde met zestien punten uit acht wedstrijden. De beide aanvoerders van de ranglijst Hoogeveen en DETO hebben elk negentien punten uit acht ontmoetingen. Dat zijn er maar drie meer dan ONS Sneek. Na ÓNS Sneek volgen drie clubs met vijftien uit acht. Dat zijn Quick’20 uit Oldenzaal, Staphorst, dat afgelopen zaterdag met liefst 5-2 in Emmeloord verloor van Flevo Boys, en HZVV uit Hoogeveen. Dit trio clubs heeft vier punten achterstand op de twee koplopers en maar één punt op ONS Sneek. Het is dus dringen geblazen bovenin in de vierde divisie D.

Doelsaldo van min vier
Morgenmiddag komt WHC uit Wezep naar het Zuidersportpark. WHC staat dertiende met zeven punten uit acht wedstrijden. Tot nu toe verloor WHC vijf wedstrijden, speelde een keer gelijk en won twee keer. WHC scoorde in de eerste acht wedstrijden negen treffers en kreeg dertien goals tegen. Dat is een doelsaldo van min vier. WHC verloor thuis met 1-2 van DETO, met 0-3 thuis van Quick 20, uit van Flevo Boys met 3-1, thuis met 0-1 van AZSV en ook thuis met 0-3 van Heino in een bar slechte wedstrijd van de kant van WHC. De club uit Wezep won met 3-0 thuis van Berkum en uit van HZVV met 1-2. ONS Sneek kan betere cijfers overleggen. De oranjehemden wonnen vijf keer, verloren twee keer en speelden een keer gelijk. Het wordt morgen in Sneek een confrontatie tussen de nummer drie en nummer dertien op de ranglijst. Op papier is ONS Sneek favoriet.

Frustratie
De club uit Wezep zorgde afgelopen zaterdag voor een surprise door in Hoogeveen met 1-2 te winnen van HZVV. Dat gebeurde in de slotfase. HZVV was in goede doen de laatste weken, maar kwam tegen WHC niet tot winst. HZVV nam wel de leiding in de eerste helft dankzij een treffer van Sander Dezmidzic, maar gaf de winst in de slotfase volledig uit handen tot grote frustratie van trainer Bram Freie. Hij zei daarover het volgende: ,,WHC zakte heel ver in en liet HZVV het spel maken. HZVV kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft was de wedstrijd veel meer in balans. WHC deed in de slotfase wat HZVV naliet. Dan is het extra zuur, dat je zo verliest. HZVV had meer uit deze wedstrijd kunnen halen. De rode kaart voor Alex Zomer (twee keer geel) is dan ook nog eens een fikse domper.’’

Diep in  de ogen
In het huis aan huisblad Elburg van Veluwe Koerier, dat ook in Wezep verschijnt, stond een verslag met de kop WHC slaat toe in slotfase en wint bij HZVV. Door twee treffers in de slotminuten buigt WHC uit  bij HZVV  een 1-0 achterstand om in een 1-2 resultaat. Het verslag luidt: De spelers van WHC keken elkaar in de afgelopen week diep in de ogen na de flater tegen Heino. Trainer Stephan Rahantoknam van WHC kreeg zijn zin. Er stond nu een WHC ploeg, die de mouwen opstroopte en op karakter drie kostbare punten wegsleepte uit Hoogeveen tegen een ploeg, die vijf op rij had gewonnen. Het gebeurde in een hectisch duel, waarin HZVV zes keer geel en één keer rood incasseerde. Bij WHC kregen Belan Zend, Sylvain Vierhuizen, Jurian van den Brink en Sargon Gouriye geel. HZVV nam in minuut 31 de leiding door Dzemidzic, topscorer in de vierde divisie, die een wat gemakkelijk gegeven strafschop benutte. WHC moest heel lang wachten op de gelijkmaker. Die werd gemaakt door Menno van de Worp. In de laatste minuut van de officiële speeltijd zorgde Sargon Gouriye voor de beslissende treffer. Zaterdag uit tegen ONS Sneek moeten de Wezepers weer vol aan de bak.

Over veel schijven
Op de website van Heino valt het wedstrijdverslag van Heino tegen ONS Sneek te lezen. De kop boven het wedstrijdverslag is: ,,Onnodige nederlaag tegen ONS’’. De volledige tekst is: Heino is zaterdag tegen ONS Sneek tegen een nederlaag aangelopen. Bij Heino mocht Stan Heetkamp weer eens in de basis starten. Matthias Reimink schoof daardoor naar de spitspositie. Verder liet trainer Jacob Grooten het winnende elftal tegen WHC ongewijzigd. Heino begon enthousiast  aan de wedstrijd. Het was echter ONS Sneek, dat al snel de score opende. Na een prachtige aanval over veel schijven kon topscorer Ruben Eijzenga afronden. Even later stond het zelfs al 0-2 doordat Doede de Jager een bal, die zo maar voor zijn voeten viel, van een meter of twintig binnen schoot.

In de achtervolging
Heino moest dus in de achtervolging en deed dat vol overgave. Dat leverde na een kwartiertje spelen al een aansluitingstreffer op. Tim Lieferink  kopte uit een vrije trap binnen. In het vervolg van de eerste helft ging Heino vol op zoek naar de gelijkmaker. ONS Sneek kwam er eigenlijk niet meer uit, hoewel het de hele tijd opletten bleef voor de gevaarlijke aanvallers van ONS Sneek. Een paar minuten voor de rust viel dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Abel Roelofs bediende Matthias Reimink, die na een mooie actie kon afronden: 2-2. Bijna werd het voor de rust zelfs nog 3-2, maar de Friese keeper hield stand.

Verse energie bij Heino
De tweede helft ging aanvankelijk gelijk op. Beide ploegen zochten de aanval zonder tot grote kansen te komen. Na een kwartiertje spelen in de tweede helft kwam ONS Sneek op gelukkige wijze weer op voorsprong: 2-3. Kevin Roddenhof van Heino wilde een bal blokken, maar daardoor caramboleerde de bal over hem heen in het doel. Dus moest Heino opnieuw in de achtervolging. Met Nick Peters, Jesse Kruiper, Coen Bruggink en Luc Fakkert bracht trainer Jacob Grooten verse energie in het Heino elftal. Heino zette ONS Sneek weer met de rug tegen de muur. Het ontbrak bij Heino aan de nodige finesse. Jesse Kruiper was dicht bij een doelpunt met een fraaie omhaal. Luc Fakkert schoot van dichtbij over. Ondertussen was ONS Sneek in de omschakeling ook heel gevaarlijk. Zo redde Heino in de slotfase nog een 1op 1 situatie. Het bleef tot het laatste fluitsignaal spannend. Helaas viel de gelijkmaker niet meer voor Heino, zodat ONS Sneek er met de drie punten vandoor ging en de aansluiting houdt met de hoogste regionen. Heino blijft steken op de tiende plaats, maar zag de voorsprong op de ploegen daaronder slinken. ONS Sneek moet morgenmiddag op eigen veld tegen WHC op het overwinningspad blijven om contact te houden met de top van de ranglijst. ONS Sneek is thuis sterk. Dat moet vertrouwen geven voor winst op de bezoekers uit Wezep.

Selectie WHC
De selectie van WHC bestaat uit Dennis Akar, Jasper Bremmer, Jurian van den Brink, Thijs Dekker, Mitchel Dijkhof, Nathan Duim, Martijn Eenkhoorn, Marc van’t Ende, Junior Fijn, Sargon Gouriye, Tim Hooft, Bruce Lücke, Stef van Oene, Jelle Post, Luke Roodenburg, Arion Tichelaar, Rinse van der Velde, Sylvain Vierhuizen, Mike te Wiele, Menno van de Worp, Belan Zend, Dennis Fijn (keeper), Ramon van Lohuizen en Leon ter Wielen (keeper).

Trainer WHC
De trainer van WHC is Stephan Rahantoknam. Hij is overgekomen van SV Gramsbergen en woont in Zwolle. Stephan Rahantoknam speelde in het seizoen 2007-2008 bij WHC. Hij is verder ondermeer trainer geweest bij SVI, Dieze West en Go Ahead Kampen. De technische commissie van WHC vindt Stephan Rahantoknam een ambitieuze trainer, die zijn kennis, vaardigheden en  liefde voor het voetbal kan overbrengen op de selectie van WHC. De tc van WHC denkt, dat Stephan Rahantoknam een positieve bijdrage kan leveren aan de individuele ontwikkeling van de spelers en het team.

Arbitraal trio
Scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter leidt de wedstrijd ONS Sneek-WHC. De assistenten zijn de heren Marvin Brink en Thijs Span.

Meer vertrouwen
Het was een heel goede week voor onze trainer Arnoud Koster. Er werd niet alleen gewonnen van Heino. Afgelopen maandag werd het gezin van onze trainer uitgebreid met een zoon. Hoe hij heet? Brent. SiVi feliciteert de ouders en zusje van harte. Terug naar de realiteit. Morgenmiddag wacht op het Zuidersportpark tegenstander WHC uit Wezep. Wat verwacht onze trainer voor wedstrijd? ,,Ik denk dat ONS Sneek een gemotiveerd WHC  kan verwachten.’’ Dat baseert onze trainer op de verrassende 1-2 winst van  WHC afgelopen zaterdag in Hoogeveen tegen HZVV. ,,Dat heeft WHC meer vertrouwen gegeven.’’ Dat ONS Sneek te veel doelpunten tegen krijgt, is onze trainer niet ontgaan. ,,Dat heeft al onze aandacht. De afgelopen week hebben we getraind om de tegenstander verder van ons doel af te houden.’’

Basiselftal niet gewijzigd
Het basiselftal van ONS Sneek, dat met 2-3 van Heino won, is niet gewijzigd voor de confrontatie thuis tegen WHC. Vijf wisselspelers heeft onze trainer Arnoud Koster tot zijn beschikking tegen WHC. De vijf wisselspelers zijn: keeper Ruben Pijlman, Jorn Dijkstra, Lennard Feenstra, Ewart Ottema en Lars Wolke. Laatstgenoemde is terug in de selectie van ONS Sneek. na blessureleed. Merijn Haak is geblesseerd geraakt. Lars van der Burg speelt in ONS Sneek Onder 23.