Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Der wil je ‘t Fiene van wete: Ate Johan Feenstra

Vorige maand zijn we binnen ONS Sneek gestart met een splinternieuwe rubriek genaamd “Der wil je ’t Fiene van wete”. Inderdaad, een kwinkslag naar wat ooit onze geuzennaam was en voor sommigen nog steeds is. Elke maand wordt het stokje doorgegeven aan een ander uit onze gelederen of iemand die daar nauw aan gelieerd is (of was). Onze voorzitter Joan van der Veen gaf de pen door aan Ate Johan Feenstra, al jaren een vertrouwd gezicht op het Zuidersportpark en tegenwoordig coördinator van O10, O11 en O12.

Der wil je ‘t Fiene van wete: Ate Johan Feenstra

De vraag die Joan van der Veen stelt:

Ate Johan, jij bent net als ik komen aanwaaien bij onze club. En je zet je ook al jaren als vrijwilliger in. Waarom doe jij dat eigenlijk?

Een vereniging/club is er voor en door zijn leden. Als lid van onze club mag ik van alle faciliteiten gebruik maken, deelnemen aan activiteiten e.d. Ik vind het belangrijk om iets terug te doen binnen de club zodat een ander, net zoals ikzelf, op zijn eigen manier kan genieten van datgene wat hij/zij graag in zijn vrije tijd doet. Daarnaast geniet ik ieder moment weer als ik het Zuiderpark op kom lopen. Als lid ben ik de club dankbaar voor alles wat ik de afgelopen jaren heb mogen doen en heb mogen meemaken, als vrijwilliger wil ik bijdragen aan het voortbestaan van onze prachtige club, en andere leden laten ervaren wat ONS voor je kan betekenen.

Met welke prof zou jij jezelf vergelijken?
Mark van Bommel, geen franje wel effectief. Een leider en moeilijk scorend.

De stiftjes heb ik afgekeken van Bergkamp, helaas belanden die van mij te vaak op het houtwerk.

Stel even voor (wie ben je, wat doe je)

Vader van 3 kinderen, Wubbe, Teun en Jonne. Getrouwd met Alies en sinds 2007 woonachtig in Sneek. Als projectleider ben ik werkzaam bij Donkergroen te Sneek, daar hou ik me voornamelijk bezig met het inrichten en het onderhouden van onze groene omgeving.

In mijn vrije tijd probeer ik soms nog een balletje te trappen bij 35+ (7 tegen 7), ik fiets graag en vind het leuk regelmatig een drankje te drinken met vrienden. Al een tijdje zijn we bezig met het verbouwen van ons huis, gelukkig zijn we in de afrondende fase want het klussen komt me aardig de neus uit. Ik kijk ernaar uit om weer vaker langs en op het voetbalveld te staan om te genieten van het mooie spelletje en onze prachtige club.

Op welke manier ben je bij de vereniging betrokken?

Afgelopen jaren ben ik actief geweest als coördinator binnen de jeugdcommissie. Ook bij de kantinecommissie heb ik een aantal functies vervuld. Sinds dit seizoen train ik de JO12-1 waarin mijn zoon Wubbe speelt. Bij verschillende activiteiten ben ik als vrijwilliger actief geweest. En natuurlijk mogen de bar- en keukendiensten niet ontbreken.

Vanaf april ga ik weer een rol(letje) spelen in de kantinecommissie.

Wat betekent ONS voor jou?

Warmte, gezelligheid, verbinding, de eerste echte kennismaking met Sneek, ons thuis!

Je mooiste herinnering aan ONS?

Toch wel de busreisjes en de derde helften met het 3e elftal, Ate Breeuwsma (ja, maar… is dood) aan het roer. Spelers met bakken aan ervaring in het 1e en 2e elftal aangevuld met harde werkers uit alle hoeken van de club. Een vaste schare aan supporters die overal aanwezig waren.

En natuurlijk het uiteindelijke kampioenschap in de 2e klasse.

Je favoriete speler?

Frank Rijkaard

Grootste blunder?

Ooit iemand gefeliciteerd met haar zwangerschap…..

Levensmotto?

Leef maximaal!

Mooiste plekje op aarde?

Thuis

Waar zou je beter in willen zijn?

Attent zijn

Waar stoor je je aan?

Aan mensen die zich anders voordoen dan dat ze zijn.

Met wie zou je graag een paar uur op een terrasje willen zitten?

Met mijn veel te vroeg overleden pake.

Naar welke muziek heb je het laatst geluisterd?

Klaus Wunderlich (een fenomeen op een Hammond)

Voor wie heb je heel veel respect?

Alies

Hoe zou je dag eruitzien als je miljonair was?

Uiteindelijk niet heel veel anders dan nu, waarschijnlijk heb ik de meest geroepen dingen ook wel gedaan, vakantie, dikke auto, 2e huis enz.

Avondje uit naar?

Dance festival wordt het wel weer eens tijd voor.

Waar zou de vereniging meer aandacht aan mogen schenken?

De entree van ons terrein, en graag weer Hertog Jan schenken!

Ik geef de pen door aan:

Nel Mann

Ik stel de vraag:

Als eeuwige bardame heb jij de afgelopen jaren veel gezien en gehoord aan de bar in onze kantine. Wat is de raarste vraag of opmerking die jou is bijgebleven die je ooit hebt gehad aan de bar?

Delen