Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Anderhalf miljoen euro voor sportvelden Sneek

Sneek krijgt drie nieuwe voetbalvelden en een hockeyveld voor 1,5 miljoen euro. Ook zijn er plannen voor een sportpark in Harinxmaland.

De gemeente Súdwest-Fryslân is al een tijdje aan het puzzelen met de sportaccommodaties in Sneek. Meerdere clubs kampen met ruimtegebrek of oude onderkomens. De gemeente probeert met de zogenoemde sportcaroussel via uitruil en herschikking van velden meerdere problemen in een keer op te lossen.

Maar niet alle clubs kunnen de uitkomsten van die studie afwachten. De kunstgrasvelden van voetbalclub ONS en vv SWZ zijn afgekeurd waardoor de activiteiten van de clubs gevaar lopen. En de Sneeker Mixed Hockey Club (SMHC) heeft een capaciteitsprobleem. De club moet bijna een ledenstop invoeren, omdat alle activiteiten niet meer op beide velden passen. Daardoor zijn op korte termijn al enkele ingrepen noodzakelijk en trekt de gemeente voor bijna 1,5 miljoen euro de protemonnee.

De nieuwe velden worden zo aangelegd dat ze de plannen voor de sportcaroussel niet dwarszitten. Voor die stoelendans liggen nu drie opties op tafel. Voorkeursoptie daarin is dat ONS en SWZ samen worden ondergebracht op het sportpark in Tinga. De hockeyers zouden verhuizen naar het Zuidersportpark. De gemeente komt nu met een vierde mogelijkheid: nieuwbouwwijk Harinxmaland. De voetballers zouden daar dan een nieuw complex krijgen met een overloop naar het Schuttersveld. De hockeyers kunnen dan naar de oude ONS- of SWZ-locaties verhuizen.

bron: http://www.lc.nl

Delen