Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Beloftenteams wijzen verzoek DD-amateurs af. Woensdag: competitieschema.

De redactie van Tweedivisie.org laat reeds weten dat het verzoek/voorstel van de 13 amateurverenigingen uit de Derde Divisie Zaterdag (w.o. ONS Sneek), wordt/is afgewezen door de Beloftenteams. De meningen van Jong FC Volendam en Jong FC Twente zijn al bekend, die willen gewoon hun thuiswedstijden in Volendam resp. Enschede/Hengelo spelen.

Daarnaast wordt aangegeven dat maandag het competitieschema bekend wordt gemaakt door de KNVB. De competitieleider KNVB gaf dit weekend desgewenst aan dat de besluitvorming na het weekend (i.c. woensdag) zou volgen.

Bericht: www.tweededivisie.org

Beloftenteams in de Derde Divisie Zaterdag peinzen er niet over om komend seizoen vrijwel alleen maar uitwedstrijden te spelen. Dat ‘tegenvoorstel’ deden de amateurclubs in de competitie als reactie op de indeling van de KNVB om liefst vijf Jong-teams op zaterdag in te delen.

Compensatie

De amateurclubs meenden dat het fair zou zijn om gecompenseerd te worden voor het ongelijke speelveld ten opzichte van beloftenteams. Zo kunnen Jong-teams van profclubs putten uit grotere selecties, gelden voor hen andere kaartenregels en ook het feit dat een aantal beloftenploegen op bijvelden hun wedstrijden afwerken is de Derde Divisie-clubs een doorn in het oog. Tegenvoorstel Zij deden dan ook afgelopen woensdagavond tijdens de vergadering met KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee een tegenvoorstel, namelijk dat beloftenteams komend seizoen tegen amateurclubs niet een uit- en een thuisduel spelen, maar dat beide wedstrijden worden gespeeld op het sportpark van de amateurs. De verenigde Derde Divisie-clubs stelden daarmee ook financieel gecompenseerd te worden voor het feit dat Jong-teams vrijwel geen meereizende supporters meenemen, waardoor de amateurclubs komend seizoen vrezen voor een terugval in hun recettes en kantine-omzet. Direct verworpen Zowel Jong FC Volendam en Jong FC Twente hebben al laten weten geen seconde te peinzen over het voorstel en het verworpen. Zodoende wacht de KNVB een uitdaging om maandag de definitieve indeling en het speelschema bekend te maken. Het gros van de Derde Divisie Zaterdag-clubs heeft al laten weten niet akkoord te gaan met de ongelijke verdeling van het aantal Jong-teams, waarbij er komend seizoen vijf op zaterdag zouden uitkomen volgens de conceptindeling en slechts één op zondag.

Delen