Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Bijeenkomst Vriendenclub ONS 31 maart 2023

Enkele dagen vóór de 91e verjaardag van ONS Sneek hield de Vriendenclub ONS haar voorjaarsbijeenkomst. Naast het ontspannende bingo en het draaiend rad kreeg de middag een inhoudelijke invulling in de vorm van een presentatie door de in ONS Sneek gelederen bekende Hessel Steegstra, assistent-scheidsrechter in het Betaalde Voetbal.

In zijn openingswoord herdacht Sipke Plat twee vrienden die ons in de afgelopen maanden zijn ontvallen, Gerrit Mulder en Wim IJkema. Trouwe leden, die bijna nooit ontbraken bij de activiteiten van de Vriendenclub. Maar zeker óók diepe indruk maakte zijn melding van het plotseling overlijden van de echtgenote van ons zeer gewaardeerd bestuurslid Douwe Tiesma, Tiny Tiesma-Van der Herst. Zij overleed op 30 maart. En hoe fijn ons samenzijn op de 31e maart ook was, toch kleurde het heengaan van Tiny de bijeenkomst. Ook Tiny was er immers bijna altijd!

Het programma, na deze bewogen opening, bestond uit 3 ronden Bingo onder leiding van Doede de Jong, een aantal ronden ‘draaiend rad’ en daartussenin een presentatie door Hessel Steegstra. Steegstra gaf aan zijn bijdrage als one-liner mee: SAMENWERKEN en VERTROUWEN. Hij schilderde allereerst het verloop van zijn loopbaan. Vanaf 2003 is hij al actief als leidsman in het Betaalde Voetbal. Tot 2008 als scheidsrechter. Vanaf 2008 als assistent-scheidsrechter. Dat die laatste functie hem op het lijf geschreven is bewees zijn aanstelling in 2013 als internationaal assistent. Vanaf 2015 maakt Hessel Steegstra deel uit van ‘team Makkelie’. Met zijn collega’s van dit team beleefde hij een aantal memorabele gebeurtenissen. Zo ‘vlagde’ Steegstra in de Europa League, op het EK 2021 en, recentelijk, op het WK 2022 in Qatar. Met name dit laatste toernooi was een indrukwekkende belevenis voor hem en zijn teamgenoten. Van deze middag zal ons zeker bijblijven: het onderdeel, waarbij hij ons als aanwezigen inschakelde om overtredingen die hij ons toonde via videobeelden te beoordelen met een rode of gele kaart, of een groene in geval we het geen bestrafbare situatie vonden. Voor velen had dit onderdeel nog wel wat langer mogen duren. Want naar aanleiding van het getoonde kwamen de tongen echt los.

Al met al kijken we terug op een emotievolle, maar ook leerzame middag, op een aansprekende manier ingevuld door onze gastspreker.

Namens het bestuur van de Vriendenclub ONS,

Jan van der Veen

Delen