Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Certificering # Meedoen bij ONS Sneek

Afgelopen woensdag heeft de certificering plaatsgevonden voor mensen van het AZC die vrijwilligerswerk doen bij diverse vrijwilligersorganisaties in Sneek en omgeving. De meeste mensen van het AZC willen dolgraag integreren in onze maatschappij. Middels vrijwilligerswerk komen ze in contact met mensen zodat ze de taal, normen en waarden leren.

ONS Sneek doet al vanaf de start mee met #meedoen. Vice-voorzitter Klaas Uil: “We zijn erg tevreden over de samenwerking. Er wordt eens per week gewerkt bij de accommodatie-ploeg. Ook zijn er AZC-vrijwilligers die de Nederlandse taal al behoorlijk machtig zijn die bardiensten meedraaien. Voor beide kanten een win-win situatie. Het past bij de kernwaarden van de club zoals inclusiviteit, plezier en verantwoordelijkheid. ONS Sneek wil onder andere hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.”

Het officiële gedeelte begon met een voorwoord van gastheer ONS Sneek vice-voorzitter Klaas Uil. Daarna was het woord aan wethouder Marianne Poelman zowel in het Nederlands als in het Engels. Vervolgens stelden de coördinatoren van  het AZC Sneek en Heeg zich voor. Daarna werden onder luid applaus van de genodigden en aanwezige AZC-ers van zowel Sneek als Heeg de certificaten uitgereikt aan de deelnemers.

Een aantal dames vanuit het AZC hadden hun best gedaan voor overheerlijke hapjes als afsluiting van het geheel.

Uitreiking certificaten door wethouder Marianne Poelman en AZC coördinator Redmer Koopmans

 

Delen