Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Fairplay clubavond

Dinsdag 12 maart j.l. vond bij Leovardia in Leeuwarden de jaarlijkse Fairplay clubavond plaats, georganiseerd door de scheidsrechtersvereniging Noord- en West-Friesland. Daar werden de prijzen uitgereikt aan de meest sportieve voetbalverenigingen.

De top 3 van meest sportieve clubs bestond uit St.Anna gevolgd door Balk (2) en Renado (3).

Helaas behoorde ONS niet tot de beste tien gemeten naar het aantal gele en rode kaarten.

Dat betrof niet alleen de kaarten voor overtredingen maar ook voor het “praten”.  Laten we met elkaar nu eens afspreken dat een beslissing geen respectloos commentaar nodig heeft maar acceptatie.  Misschien zien we ONS dan volgend jaar ook bij de top 10 verschijnen.

De prijzen werden uitgereikt door betaald voetbal-scheidsrechter Rob Dieperink.

Deze hield vervolgens een uitstekende presentatie waarbij ook een kijkje achter de schermen van de VAR en de protocollen daarbij werd gegeven, zowel van de wedstrijden waar Rob zelf de VAR was maar ook van zijn wedstrijden waar hij geconfronteerd werd met ingrijpen van de VAR. Daarnaast leerzame beelden van de toepassing van de spelregels.

Er waren zo’n 50 vertegenwoordigers van clubs aanwezig, waaronder ook (jonge) scheidsrechters. Eigenlijk was het jammer dat er niet meer scheidsrechters van ONS aanwezig waren op deze leuke en leerzame avond.  Hopelijk wordt dat volgend jaar beter!

Zoals gebruikelijk gaan de clubscheidsrechters – en vertegenwoordigers met de scheidsrechter op de foto.

Dick Heinen

Fairplay

Delen