Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Gewoan ut zesde – Tzum Tzum

Een vorig seizoen waarin gewoan ut zesde glorieus kampioen is geworden lijkt al mijlenver achter ons te liggen. Het blijft dit seizoen aanpoten voor het sterren-ensemble getuige de povere resultatenlijst die in de eerste seizoenshelft overlegd kan worden. Slechts 13 punten zijn behaald, vrij matig zo na 13 wedstrijden. Zaak is om de eerste seizoenshelft vlug achter ons te laten en zo snel mogelijk aansluiting te vinden bij de middenmoot.  

En voor dit doel kunnen we ons eigenlijk geen betere tegenstander wensen dan Tzum. Sinds mensenheugenis hebben we niet tegen ze verloren alleen een kijkje op de ranglijst leert dat zij met 19 uit 12 toch echt beter presteren dit seizoen. Een gewaarschuwd mens telt voor 2! Dus eigenlijk spelen we vandaag met 22 man, hierbij de opstelling:

op de kool B-Dolf, met daarvoor Adijos, Sikje, Directeurtje en T.J Aarda. Op het middenveld was plaats voor Pollie, Zelden tot Nooit en Marcus-Menno. Het drietal voorin complementeerde het elftal met Abe, Eel ‘Gebroeders’ Co en The Wall. Menno-Marcus, Hoppe en Walta mochten even genieten van het voorjaarszonnetje. Kiloknaller was trots aan het lijden. Aanmoedigingen waren er in de vorm van Renault Nederland en Geer en Goor (+ chearleaders!).

Ut zesde begon goed aan de wedstrijd. We wisten de bal uitstekend te raken en het stond vooral verdedigend als een huis. Van achteruit vroeg druk zetten bleek het credo en dit resulteerde met het aanvallend ingestelde middenveld al vroeg in kansen. Deze konden echter niet omgezet worden in kools. Tzum Tzum had behoudens drie goede aannames niets in de spreekwoordelijke melk te brokkelen.   

Het was gewoan ut zesde dat de klok sloeg, terwijl in de verte de dorpsklok sloeg. In de 35e minuut kreeg Eddy The Eagle de bal prompt voor zijn voeten. Hij haalde vervolgens zeer professioneel uit en liet de vijandelijke koolie kansloos!  

1-0 voor gewoan ut zesde en ik hoor jullie denken: ‘Jaja lul maar raak Abe, die kool zal wel weer een kelderklasse-kooltje zijn’. Nou niets is minder waar, hier de foto op moment suprême:

In, voor en na de rust werden er wat tactische wijzigingen doorgevoerd. Iemand ging ergens anders staan. Iemand anders ook. Positiewisselingen. Dat werk. Kiloknaller had duidelijk goede wijzigingen doorgevoerd want ut zesde kwam als een razende uit de kleedcabines!  

We waren amper 5 minuten onderweg of we konden bijna de 2-0 noteren! Een vlugge aanval over wat schijven werd keurig afgelegd door T.J Aarda. Een vijandelijke verdediger zag nog net kans deze bal aan te raken en de bal rolde net langs de kool. Ut zesde lag prima op koers om de volgende overwinning van het seizoen te pakken! 

Een uitstekend spelende Pollie bleek ook andermaal een geschikt dreh-und angelpunkt. Ook het samenspel van Marcus-Menno en Menno-Marcus is noemenswaardig. Toch lukte het gewoan ut zesde niet om de bevrijdende 2-0 te scoren en zo de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Deze dunne marge zorgde ervoor dat elke vijandelijke aanval extra gevaarlijk leek, ondanks het surplus aan kansen voor de finen.  

En zoals zo vaak gebeurt als je verzuimd te scoren… Je scoort uiteindelijk toch! In de 85e minuut kwam de vijandelijk koolie uit tot ongeveer de middencirkel om onze aanval te keren. Dit plan slaagde alleen hierdoor kreeg Walta rond de middenstip wel de bal.  Deze keek rustig en schoot de bal bekeken en tergend langzaam langs alles en iedereen. De vijandelijke keepert kon er net niet bij: 

2-0, op slot en douchen! 3 punten in het zakje maakt 16 uit 14! De derde helft vormde natuurlijk weer het traditionele hoogtepunt en het goudgele godenvocht smaakt net wat fijner na zo’n klinkende overwinning!  

Op naar de kraker tegen WEE-PEE-BEE volgende week! Deze wedstrijd gelukkig naast het bier ook wat zelfvertrouwen getankt. 

Laat die lente maar beginnen! 

Uw razende reporter,
Abe

Top: Eddy The Eagle, TOP-prestatie!
Flop: Zelden tot Nooit, al wisselde hij zichzelf. 

Hieronder nog enkele hoogtepunten van de wedstrijd: 

Exemplarisch:

De vorm hilarisch:

Soms even schrikken:

Naast voetbal ook Jiu Jitsu:

Heersend in de lucht als de Russische luchtmacht:

Waar twee honden vechten om een been gaat Eel Gebroeders Co er mee heen:

De befaamde Hansie-Shuffle: op souplesse en een litertje kwijl de verdediger voorbij:

Zijn chromosomen worden momenteel nog geteld:

Delen