Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Kantinebezoekers kiezen steeds vaker voor gezond

Bron/Bericht: www.knvb.nl

Gedurende de laatste drie weken van de reguliere competitie liep de Kampioenskeuze campagne van de KNVB. Tijdens deze campagne konden voetballers aangeven wat zij voor en na een wedstrijd eten en drinken. Er werd massaal meegedaan door de amateurvoetballers van Nederland.

Meer dan tachtig procent van de deelnemers heeft aangegeven open te staan voor gezondere alternatieven in de kantine

Met ruim 25.000 bezoekers van de campagnewebsite en vele honderden inzendingen was de campagne een groot succes. Eens te meer kan de conclusie getrokken worden dat er een groeiende vraag is naar een gezonder assortiment in de voetbalkantine. Dit blijkt wel uit het feit dat meer dan tachtig procent (!) van de deelnemers heeft aangegeven open te staan voor gezondere alternatieven in de kantine.

Lekker Bezig programma

Op dit moment zijn er al 520 voetbalverenigingen in Nederland die aan de slag zijn gegaan met Lekker Bezig; hét programma van de KNVB en Sligro om voetbalkantines te helpen met een gezonder aanbod. Deze groeiende groep verenigingen gaat aan de slag met fruit, gezondere broodjes en alternatieven voor sportdrankjes. En iedere vereniging doet dit op zijn eigen niveau en tempo.

Unaniem reageren kantinebezoekers positief op de veranderingen die ze zien binnen de verenigingen

Van verenigingen die beginnen met fruitverkoop aan de bar tot aan ware Lekker Bezig modelkantines zoals ASC Nieuwland of SML Arnhem. Veel verenigingen, veel ervaringen. Unaniem reageren kantinebezoekers positief op de veranderingen die ze zien binnen de verenigingen. Vooral het feit dat de jeugd ook voor een gezonder alternatief kan gaan, stemt tot vrolijke gezichten binnen de club.

Zelf aan de slag?

Als club zelf aan de slag met een gezonde(re) kantine? Laat je dan informeren over het programma Lekker Bezig. Dit kan door de vereniging vrijblijvend aan te melden voor het programma. Kern van het programma is dat er een voedingskeuze komt. Niet dat het ‘ongezonde’ eruit gaat, maar dat er iets gezonds naast komt te staan.

Verenigingen die zich aanmelden voor Lekker Bezig worden door Sligro geïnformeerd over de mogelijkheden, uiteraard afgestemd op de eigen situatie. Meer informatie over Lekker Bezig is te vinden op de website of op de Facebook-pagina.

Lekker BezigBekijk de mogelijkheden voor een gezonde(re) kantine.

FacebookOp de Facebook-pagina van Lekker Bezig vind je inspiratie voor gezonde voeding in de kantine

Delen