Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

KNVB Bekertoernooi: Verdienmodel

Vanavond voor ONS Sneek de 2e kwalificatieronde voor het landelijk KNVB Bekertoernooi, een wedstrijd in Opheusden tegen DFS (zie ook de voorbeschouwing op deze site). Na twee voorrondes start de formele eerste ronde, met ook deelname van de BVO´s (behalve de eerste vier van afgelopen seizoen in de Eredivisie). Een aantal teams van naam heeft het hoofdtoernooi niet gehaald, zo moest gisteravond Harkemase Boys het hoofd buigen, nota bene na verlenging en strafschoppen (tegen Sparta Nijkerk). Op de site www.tweededivisie.org een interessante toelichting bij het vergoedingen stelsel. Tweede Divisie.org baseert zich weer op het Dagblad De Gelderlander, waarvan de reporters vanavond ongetwijfeld langs de lijn zullen staan. Een interessant toernooi vanwege de sportieve mogelijkheden maar zeker ook het verdienmodel. Uiteraard zullen de Sneker supporters uit alle windstreken van dit land, en vooral uit Sneek natuurlijk, de reis gaan maken om vooral ONS sportief te ondersteunen.

. KNVB-Beker

Bron: www.tweededivisie.org

Vanavond staan opnieuw fraaie affiches op de agenda in de strijd om de plaatsing voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker, waarbij ook de profclubs instromen. Dat werpt de vraag op hoe lucratief het bekertoernooi eigenlijk kan zijn.

Vergoeding
In De Gelderlander is te lezen dat in de voorronde van het toernooi clubs een vergoeding ontvangen van de voetbalbond van 3.000 euro per deelgenomen voorronde. Tevens werd afgelopen dagen op social media gemeld dat dit seizoen is ingevoerd dat de thuisclub in de voorronde de recettes en kantine-opbrengst incasseert, maar wel de busreis van de tegenstander moet betalen.

Prijzengeld
Echter, pas als het hoofdtoernooi met instroming van de profclubs wordt bereikt gaat de kassa echt rinkelen. Plaatsing voor het hoofdtoernooi levert 10.000 euro prijzengeld op. Voor het bereiken van de tweede ronde wordt er nogmaals 15.000 euro uitgekeerd vanuit Zeist. Plaatsing voor de achtste finale is goed voor nog eens 25.000 euro en de kwartfinale geeft een bonus van 45.000 euro. De uiteindelijke bekerwinnaar ontvangt 250.000 euro prijzengeld van de KNVB.

Delen