Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Mooie uitdagingen voor divisieteams jeugd

Vlak voor de kerstdagen maakte de KNVB de indelingen bekend voor de landelijk spelende teams. De balans voor ONS Sneek over het najaar viel positief uit. O23 moest weliswaar terrein prijs geven maar O13-1 en O14-1 gaan in het nieuwe jaar een divisie hoger de competitie in. De bond heeft een behoorlijke “reshuffle” toegepast. O17-1 en O18-1 bijvoorbeeld een Noord Holland georiënteerde competitie en O23 speelt een soort Open Apeldoorns kampioenschap met maar liefst drie clubs uit deze Veluwse stad.

O13-1 kan zijn borst nat maken met tegenstanders als De Graafschap O13-2 uit Doetinchem, DVS’33 Ermelo, VVOG Harderwijk, Quick’20 Oldenzaal en Roda 46 uit Leusden. Ook enkele oude bekenden zijn ingedeeld in de derde divisie D zoals Heerenveen en Flevo Boys.

O14-1 mag zich meten met alle noordelijke jeugdtopclubs zoals Be Quick Groningen, GVAV-Rapiditas, Flevo Boys en Blauw Wit‘34. Ook voor dit team een zeer leerzaam traject, waarbij de moeilijkheidsgraad wel eens behoorlijk hoger kan liggen dan in het najaar. Een mooie uitdaging.

Onder 15-1 handhaafde zich overtuigend in de zesde divisie waar FC Groningen op eenzaam niveau acteerde. Enkele teams kwam het team ook in het najaar al tegen. Hoogeveen, Drachtster Boys en Helpman uit Groningen zijn nieuwe gezichten vanaf 3 februari.

De zesde divisie A kent voor Onder 17-1 veel nieuwe gezichten, uitgezonderd Zeerobben en Kolping Boys uit Alkmaar. Een nieuwe naam onder andere is Jonathan uit Zeist, ook de eerste tegenstander op 3 februari op South Park. Nieuwe tegenstanders zijn Kampong uit Utrecht en de Amsterdamse clubs Zeeburgia, FC Amsterdam, DTA Fortius en DWS. DVS’33 Ermelo, AFC Quick uit Amersfoort en Urk completeren deze klasse. Pittig en uitdagend.

Onder 18-1 mag in het kader van de vijfde divisie D ook richting Noord Holland. Hollandia uit Hoorn, DEM uit Beverwijk, Foresters uit Heiloo, Fortuna Wormerveer en Purmersteijn Purmerend zijn in het jeugdvoetbal echte “gevestigde” namen. Unicum uit Lelystad mag inmiddels een bekende genoemd worden en hetzelfde geldt uiteraard voor Be Quick Groningen. Onder 18-1 start reeds op 20 januari met een reisje naar Beverwijk.

Onder 23-1 kent maar liefst drie Apeldoornse tegenstanders. WSV en csv Apeldoorn zijn we vaker tegengekomen maar nieuw is Groen Wit‘62. De blik is sowieso op het oosten gericht voor Onder 23, met NEO uit Borne, Achilles Enschede en SVI Zwolle. Ook de vrienden van Urk komen we wederom tegen. Onder 23 start op 20 januari thuis tegen Groen Wit‘62.

Woensdag 10 januari volgt de indeling van O17-2, O16-1, O15-2, O15-3, O14-2, O13-2 en alle lagere leeftijdscategorieën.

Vermeldenswaard verder nog is dat de KNVB besloten heeft vanaf komend seizoen de O19 en O18 op landelijk divisieniveau samen te voegen.

 

 

 

Delen