Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Najaarscursus Regionale Voetbal academie groot succes!

Najaarscursus Regionale Voetbal Academie groot succes!

SNEEK – Vanaf september dit jaar werd de najaarscursus georganiseerd door de Regionale Voetbal Academie. Het was alweer de derde cursus die door de RVA georganiseerd werd.

Na succesvolle edities in eerdere jaren werd in september dit jaar de najaarscursus gestart op de locaties in Groningen bij vv Helpman en in Sneek bij ONS Boso Sneek. Ongeveer 80 deelnemers uit de regio Zuid-West Fryslân deden dit jaar mee aan de cursus op de locatie in Sneek.

Sinds dit jaar zijn wij gestart met een interne cursus voor alle trainers van de RVA. Met deze interne cursus kunnen de trainers straks nog beter de deelnemers helpen bij hun ontwikkeling als voetballer en persoon. Tien weken lang zijn onze trainers er actief mee bezig geweest om de kinderen zo goed mogelijk naar het gekozen leerdoel te begeleiden. Naast de trainingen op het veld werd gebruikt gemaakt van het spelervolgsysteem IKSO. De trainers scoorden de deelnemers op hun ontwikkelingen, zij moesten zichzelf scoren, waardoor ze leerden om zelf te reflecteren, keuzes te maken, doelen te stellen en hun eigen leerstrategie te bepalen.

In de praktijk konden de spelers zelf keuzes maken tijdens de oefeningen en konden ze het niveau van de oefening bepalen. Daarnaast konden ze ook oefeningen uitkiezen die aansloten bij het gekozen leerdoel. Tijdens de laatste training namen de deelnemers allemaal vriendjes en/of vriendinnetjes mee en werden er verschillende spelletjes gedaan en werd het afgesloten met een partij ouders tegen de deelnemers. In totaal waren er 130 deelnemers aanwezig en werden alle spelers in het zonnetje gezet met een certificaat.

In maart 2017 start de voorjaarscursus en de inmiddels is de inschrijving geopend en zijn de 1ste aanmeldingen al binnen. Bent u geïnteresseerd in de trainingen van de Regionale Voetbal Academie? Kijk dan op de website voor meer informatie of neem contact op. Spelers van alle verenigingen zijn welkom!

* Email: info@regionalevoetbalacademie.nl

* Telefoon: 06-34013951

* Website: www.regionalevoetbalcademie.nl

Delen