Nuttige oefenwedstrijd van JO17

ONS Sneek JO17-1 nam het vorige week donderdagavond op tegen de JO16-1 van vv Heerenveen. Onze JO17-1 bestaat uit voornamelijk O16 spelers waardoor de weerstand voor beide partijen voldoende leek te worden.

ONS JO17-1 begon goed aan de wedstrijd. Door mooie combinaties kwamen we een aantal keer op fraaie wijze dichtbij de goal van de tegenstander. De eerste fase van de wedstrijd leek goed, maar wisten we onszelf niet te belonen met de verdiende 0-1. Na zo’n 20 minuten te hebben gespeeld kwamen we door middel van een spelverplaatsing uit aan de linkerflank, waar onze buitenspeler het 16-metergebied wist te bereiken. Tot hij neer werd gehaald in de 16-meter. Penalty, dachten de ouders van ONS Sneek, ouders van vv Heerenveen, trainers van ONS Sneek en trainers van vv Heerenveen. De scheidsrechter liet echter doorspelen waardoor de brilstand nog van toepassing bleef. Even later weten we uit een standaardsituatie de verdiende 0-1 te maken. Dit was tevens het moment dat we als team verslapten en 2 counters leidden tot een 2-1 voorsprong voor vv Heerenveen.

Na rust begon ONS Sneek wederom goed aan de wedstrijd. De energie nam bij beide partijen iets af waardoor de ruimtes groter werden om goed te kunnen voetballen. Dit leidde tot meer kansen bij beide partijen. Onze spits wist zo’n 10 minuten na rust direct de gelijkmaker binnen te schieten op mooie wijze. Vanaf links kapt hij naar binnen om de bal klaar te leggen en over de keeper in de verre hoek te plaatsen. In de eindfase weten we uit een standaardsituatie de verdiende 2-3 te maken.

Een wedstrijd die ONS Sneek eerder had kunnen beslissen door af en toe iets nauwkeuriger te zijn voor de goal. We kunnen terugkijken op een goede wedstrijd waarin iedereen weer voldoende minuten heeft gemaakt. Komende zaterdag spelen we thuis tegen ACV JO17-1.