Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

O19 overtuigend naar 8e overwinning op rij

O 19 speelt zich overtuigend naar 8 e overwinning op rij in de competitie.

Vandaag speelde O19 in de 8e speelronde uit tegen DZOH O 19 op sportpark Zwanenveld in Emmen.
Vooraf dachten we dat deze wedstrijd een van de moeilijkste uitwedstrijden in de competitie zou worden, daarbij kwam nog dat Jelle de Graaf mee ging met het 1e en Thomas de Vries zich ziek afmeldde voor deze wedstrijd.
Opstelling O19:
Achter: Arco Hogeterp- Joel Brandsma-Björn Dijkstra-Kevin Meijer-Chris Wijnja
Midden: Tom Arissen-Matthijs Postma-Ezekiel Vita
Voor: Davey Lohman-Habtamu de Hoop –Jan Dommerholt.

019 begon de wedstrijd uitstekend in de 2 e min. was het al raak, Kevin Meijer stuurde spits Habtamu de Hoop de diepte in en deze scoorde op fraaie wijze de 0-1.
Niet veel later was er een aanval waar op getraind was en het was mooi om te zien dat de spelers dit uitvoerden zoals de trainers Chris de Wagt en Joeri van Leeuwen dit hadden bedacht , uit de voorzet van Chris Wijnja , scoorde Habtamu de Hoop in de 9 e min zijn tweede doelpunt 0-2.
DZOH O 19 kwam niet in de wedstrijd en de verdediging van O 19 stond als een huis er werd geen enkele kans weg gegeven, vele mooie aanvallen combinaties volgden en het was Jan Dommerholt die in de 33e min na een fraaie solo actie scoorde 0-3 , dit was tevens de ruststand.

Na de rust ging DZOH op jacht naar een snel doelpunt om nog iets te forceren en de wedstrijd te doen kantelen, dit lukte bijna , maar een schot op de lat en een redding van keeper Arco Hogeterp voorkwamen dit, uit een omschakeling in de 57 e min scoorde Davey Lohman op aangeven van de goed spelende Jan Dommerholt de 0-4 en hiermee was de wedstrijd gespeeld.
O19 controleerde de wedstrijd en scoorde in de 84 e de 0-5 uit een voorzet , die werd ingeschoten door de meegelopen Joel Brandsma.
Dit leek de eindstand te worden , maar je kunt op dit niveau niet verslappen, door miscommunicatie op middenveld en achterhoede scoorde DZOH in de 88 e min de 1-5 en ver in de blessure tijd werd een foutje van keeper Arco Hogeterp afgestraft eindstand 2-5.

Wissels
Ruud Jenno Bergstra voor Davey Lohman 60 e min.
Joas Nauta voor Matthijs Postma 74 e min.
Thierry Kinart voor Habtamu de Hoop 78 e min.

Volgende week zaterdag 12 november speelt O19 wederom uit tegen SWZ aanvang 12.45 uur op sportpark Molenkrite in Sneek.

Delen