Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Boso Sneek O19-1 naar 1/2 finale beker

SC Rouveen O19- ONS Boso Sneek O19
Vandaag speelt O19 uit tegen Rouveen O19 om een plaats bij de laatste 4 in de bekercompetitie.
Op papier lijkt dit haalbaar, een team uit de 1e klasse tegen een team uit de 4e Divisie, maar bekervoetbal is altijd anders dan competitie voetbal.

De wedstrijd:
Op het fraaie nieuwe sportpark aan de Kleine Kerkweg in Rouveen, 31 maart is de officiële opening , vandaag de strijd om een plaats in de halve finale van de beker competitie.
O19 startte superieur, degene die nog een bakje koffie wilde halen was te laat, want na 31 sec. op de klok was het Thomas de Vries die de 0-1 scoorde voor de Oranjehemden.
Na 3 min. was het diezelfde Thomas die de 0-2 op de voet had, maar deze kans werd gemist.
O19 kreeg in het begin van de wedstrijd veel kansen; 7e min Tom Arissen uit een corner over, 13e min voorzet Jelle de Graaf op Tom naast het doel , 14e min actie Jan Dommerholt, keeper red, corner.
Uit deze corner kwam de beloning voor de goede start en het was Björn Dijkstra die O19 op 0-2 bracht.
Iedereen op het sportpark van Rouveen dacht dat de wedstrijd gelopen was en dat O19 de wedstrijd voor de rust op slot zou gooien.
Maar Rouveen O19 bleef voetballen en na een ingooi van ONS O19 die naar een speler van Rouveen werd gegooid, scoorde Rouveen O19 de aansluitingstreffer 1-2.
Na dit doelpunt kreeg O19 alsnog de kans in de 27e min. om verder uit te lopen maar deze werd gemist door Thomas.
Doordat veel spelers O19 met name in de voorhoede de acties teveel wilden doorvoeren werd de score niet uitgebouwd en was het Rouveen dat in de 38e min scoorde door balverlies op het middenveld, waarbij de speler van Rouveen 4 spelers mocht passeren, 2-2 tevens de ruststand.
Na de rust probeerde O19 om de wedstrijd te kantelen, maar vele acties die volgden liepen vast bij de voorhoedespelers of werden tot corner verwerkt door Rouveen.
Het duurde tot de 72e min voordat O19 de kans kreeg om op voorsprong te komen, na een doorgebroken speler in het strafschotgebied,penalty, echter de inzet van Tom Arissen werd uitstekend gered door de keeper van Rouveen.
Het bleef spannend tot het eind, trainer Joeri van Leeuwen bracht verse krachten binnen de lijnen;
Davey Lohman , Matthijs Postma, Joas Nauta, Ruud Jenno Bergsma , Thierry Kinart om de wedstrijd in de reguliere speeltijd te beslissen.
En dit had succes. Uit een voorzet van Thierry scoorde Davey 2-3 in de 84e min.
Kort daarop alsnog de kans voor Rouveen om te stunten en strafschoppen af te dwingen, maar keeper Johannes Tromp redde uitstekend.
Spanning tot het einde, in de 90e min was deze definitief voorbij, na een fraaie actie en voorzet van Davey, scoorde Joas Nauta de 2-4 en plaatste daarmee O19 voor de halve finale in de bekercompetitie.

Met dank aan foto’s van Judith van Keulen – Konijnenberg van S.C.Rouveen.
Wedstrijdverloop:
1e min. 0-1 Thomas de Vries
15e min. 0-2 Björn Dijkstra
22e min.1-2
38e min. 2-2
84e min.2-3 Davey Lohman
90e min .2-4 Joas Nauta
Geel O19 : Joel Brandsma- Tom Arissen-Thomas de Vries
ROUVEEN O19 -1

ROUVEEN O19

foto Rouveen O19

Delen