Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek behaalt opnieuw Regionale Status voor jeugdopleiding

Zes jaar geleden behaalde ONS Sneek de status Lokale Jeugdopleiding. Inmiddels is twee keer op rij de status van Regionale Jeugdopleiding behaald. Om aan de Regionale status te voldoen zijn er ruim 65 criteria waar je als club aan moet voldoen. Dit zijn criteria op het gebied van visie en beleid, opleiding van jeugdtrainers en de diploma’s die zij moeten bezitten, fysieke ontwikkeling en medische ondersteuning, het voeren van POP-gesprekken, het werken met video-analyse, het werken volgens een gezamenlijke speelwijze, werken met periodiseringen, etc.

Op maandag 9 oktober j.l. vond de hercertificering voor de Regionale status plaats. In de voorbije jaren is er door Arno Nijenbanning en zijn team van trainers hard gewerkt aan een verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding. Daar werd tijdens de hercertificering met name naar gekeken, de ontwikkeling die de afgelopen jaren is doorgemaakt. NMC Bright en de KNVB waren zeer enthousiast over de stappen die ONS Sneek heeft gezet, zo bleek ook uit de post van auditer Harm Zeinstra:

Wij zijn zeer tevreden met de verlenging van de Regionale status voor een periode van drie jaar. De hercertificering en de ontvangen feedback heeft ook weer veel input gegeven voor zaken die we de komende jaren nog beter kunnen doen. Daar gaan we met veel energie mee aan de slag!

 

 

 

Delen