ONS SNEEK JO13-1 PROMOVEERT NAAR 2e DIVISIE

Het is woensdagavond 17 mei 2023 en het Zuidersportpark stroomt langzaam vol. De wedstrijd tussen ONS Sneek JO13-1 en LSC 1890 JO13-1 wordt eindelijk gespeeld. Het is niet zomaar een wedstrijd, het zijn de nummers 1 en 2 die het tegen elkaar opnemen. En niet te vergeten, een echte Sneker stadsderby! Kortom, alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal. Hebben we dan alle inleidende woorden gehad om aan het wedstrijdverslag te beginnen? Oh nee, nog een klein detail. De jongens van ONS Sneek kunnen kampioen worden, kampioen van de Hoofdklasse A!
De oranjehemden starten met Twan, Fabian, Dennis, Thomas, Jari, Tycho, Thymen, Lenn, Stian, Joshua en Hylke. Vanaf de bank worden ze gesteund door Jaime, Welmoed, Mart, Maya en Jelmer.
De thuisploeg start furieus en zet de tegenstander direct onder druk. Het is oranje wat de klok slaat op de helft van de tegenstander met verzorgd voetbal. De bal gaat van speler naar speler en het doel wordt meerdere keren uitstekend onder vuur genomen. LSC 1890 kan alleen maar verdedigen maar doet dit uitstekend. De bal gaat er telkens net niet in, mede dankzij de uitstekende doelman van de blauwen. Lenn, Hylke, Stian en Joshua zijn allemaal dichtbij een goal maar na 30 minuten fluit de prima leidende scheidsrechter voor de rust. Met de brilstand op het bord aan de limonade.
In de rust komen Jaime en Welmoed er in voor Stian en Thomas. De 2e helft begint zoals de 1e eindigde. Het is ONS Sneek wat de klok slaat! In de 12e minuut ontstaat er een orkaan van geluid op het Zuidersportpark. Lenn weet de bal in het doel te krijgen en de vreugde is enorm! Maar helaas ook van korte duur. De grensrecht constateert (terecht) buitenspel en de leidsman neemt het signaal over. Mart en Maya komen binnen de lijnen en Hylke en Jari zoeken de dug-out op. Nog steeds 0-0 en weer aan de bak. Uit het niks komt LSC 1890 alleen op Twan af. Het zal toch niet, zo vlak voor tijd. Gelukkig wordt de bal hoog over geschoten, kans verkeken. Het spel is niet mooi meer en golft op en neer. Een corner voor de jongens in het oranje. Opnieuw een vreugde explosie en iedereen door het dolle heen. Fabian weet de corner binnen te werken en de titel lijkt een feit. Helaas wordt ook deze goal afgekeurd. De scheidsrechter had nog geen toestemming gegeven om de corner te nemen …
Er gebeurt niet veel meer en de wedstrijd rommelt richting het einde. Na 1 minuut extra tijd vindt de scheidsrechter het mooi geweest en fluit af. En dat is het startsignaal voor de derde explosie van vreugde! ONS Sneek blijft 9 punten voor op hun directe belager LSC 1890 met nog 2 wedstrijden te gaan. Oftewel, kampioen! Het vuurwerk verlicht de donker wordende avond en de kurken van de kinderchampagne vliegen de lucht in! Felicitaties van alles en iedereen en tranen van geluk! Heuse kampioen shirts worden aangetrokken en met zijn allen op de foto! In de kleedkamer wordt door gefeest en pechvogel Jelmer krijgt een prachtige bal met handtekeningen van zijn teamgenoten (net als Joshua die eerder in het seizoen geblesseerd was). Van een mix van spelers uit alle hoeken van de provincie naar een hecht team dat de titel pakt! In een woord, schitterend!

Spelers en staf van ONS Sneek JO13-1, hele dikke complimenten voor dit seizoen en van harte gefeliciteerd!