Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek maatschappelijk betrokken in Afrika

Monica Abma, telg van de bekende Sneker voetbalfamilie, en haar vriend Michel de Boer vertrekken eind deze maand naar Kenia en brengen onder andere een bezoek aan een weeshuis in Matunda. De stichting Doch dyn Dream ondersteunt dit weeshuis. Het weeshuis is een opvangplek waar ca. 200 kinderen dagelijks onderdak en onderwijs krijgen.

In 2014 is er genoeg geld opgehaald om een stuk land te kopen in West-Kenia, om daar een school te bouwen. In de afgelopen jaren hebben wij de ontwikkelingen van deze stichting nauwlettend gevolgd. Het lijkt ons dan ook erg leuk om een bezoek te brengen aan deze plek nu de school in een ver gevorderd stadium is!

Na overleg met de mensen in Kenia die wij gevraagd hebben waar men nu behoefte aan heeft, kwam naar voren dat ze graag nieuw vee zouden willen hebben. De droogte van de afgelopen tijd heeft ervoor gezorgd dat hun vee is gestorven. Dit vee hebben ze hard nodig om de kinderen in het weeshuis van eten/drinken te voorzien.

Het geld voor een koe en een geit is inmiddels ingezameld, maar het zou voor de kinderen in Matunda heel erg mooi zijn als er een fatsoenlijke keuken bij de school zou komen waarin vrijwilligers dagelijks maaltijden voor de kinderen kunnen klaarmaken. Een extra donatie hiervoor, van wie dan ook, zou fantastisch zijn. Wij en vooral de kinderen in Matunda, zijn blij met alle steun die wij krijgen. Het rekeningnummer waarop geld kan worden gestort is NL76 ABNA 0572 0781 29 ten name van Stichting Doch Dyn Dream onder vermelding van Donatie Monica & Michiel.

Inmiddels heeft ONS Sneek, net als SWZ Boso Sneek en LSC 1890, een voetbaltenue voor een heel voetbalteam beschikbaar gesteld. De kinderen in Matunda zullen deze shirts gebruiken voor het schoolvoetbal en zullen erg blij zijn met deze shirts.”

 

Delen