Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek verliest van oppermachtig SC Cambuur (11-0)

ONS Sneek verliest in de regen met 11-0 in Leeuwarden van oppermachtig SC Cambuur

Door Simon Visser
Foto’s: Jan Roelof Middeldorp

AZ1A2169
Sivi op gepaste afstand .

Zelfs Studio Sport in de persoon van Jeroen Stekelenburg was gisteravond aanwezig in het Cambuur Stadion in Leeuwarden om verslag te doen van de allereerste oefenwedstrijd na het corona-tijdperk van een Betaald Voetbal Organisatie (BVO). Die eer genoot SC Cambuur met zaterdag hoofdklasser ONS Sneek als sparringpartner. Voor 250 toeschouwers, meer mochten niet worden toegelaten , won de eerste divisionist met 11-0 van de oranjehemden na een 5-0 ruststand. Aan de nederlaag met dubbele cijfers mag en moet niet al te veel waarde worden gehecht. Het is immers geen schande om met 11-0 te verliezen van SC Cambuur, dat alleen doelman Sonny Stevens miste. ONS Sneek probeerde in elk geval te voetballen tegen een oppermachtige opponent op deze donderdagavond met heel veel regenwater.

AZ1A2210

AZ1A2192

Tien anderen
In de eerste helft speelde SC Cambuur met de volgende elf: Doelman Pieter Bos en de veldspelers Calvin Mac-Intosch, Erik Schouten, Doke Schmidt, Mees Hoedemakers,Issa Kallon, Giovanni Korte, Michael Breij, Alex Bangura, Robin Maulun en RobertMühren. In de tweede helft speelde SC Cambuur met tien andere spelers. Alleen tweede keeper Pieter Bos werd gehandhaafd. De tien andere SC Cambuur spelers waren: Jamie Jacobs, Mitchel Paulissen, Kellian van der Kaap, Mart Dijkstra, vorig jaar bij NEC, StanleyAkoy, Sven Nieuwpoort, David Sambissa, Ragnar Oratmangoen, Jarchinio Antonia en de nieuwste aanwinst Jasper ter Heide (ex-Jong Ajax).

Met vakantie

ONS Sneek-trainer Jan Vlap kon gisteravond niet beschikken over doelman Justin van der Dam, Tiemen Hendrik Landman en Nick Kleen. Alle drie zijn met vakantie. Verder ontbraken Mark Westra en Tom Arissen (beiden geblesseerd). Dat was de reden, dat Jan Vlap drie spelers van ONS Sneek onder 21 mee nam naar Leeuwarden:. Eelke Faber, Chiel Visser en de snelle Gerhard Potma Het moet voor de drie youngsters een hele belevenis zijn geweest, dat ze speelminuten kregen van onze trainer.

fullsizeoutput_443f

Jelle de Graaf
De oranjehemden speelden in drie verschillende formaties tegen de profs van SC Cambuur.
Er werd begonnen met de volgende elf: Doel: Sybren Terlouw. Achter: Rick Boyer, Glenn Buma, Patrick van der Veen, Joel Brandsma en Jordy den Hoedt. Midden Han van Dijk, Wesley Tankink en Jelle de Graaf. Voor: Kevin Mennega en Rico Cordes. Jelle de Graaf zult u zeggen, die zou toch naar Amerika te voetballen. Aangezien hij op korte termijn naar alle waarschijnlijkheid geen visum krijgt voor The United States blijft hij bij ONS Sneek trainen en voetballen.

AZ1A2257

5-3-2 formatie
Na een half uur spelen zag de 5-3-2 formatie van ONS Sneek er als volgt uit: Doel: Tristan Boersma. Achter: Rick Boyer, Gabriel Fernando, Patrick van der Veen, Joel Brandsma en Jordy den Hoedt. Middden: Han van Dijk, Wesley Tankink en Jelle de Graaf. Voor: Rico Cordes en Ruendel Martina. De drie jeugdspelers maakten deel uit van de volgende gewijzigde formatie. Die luidde: Doel: Tristan Boersma. Achter: Rick Boyer, Gabriel Fernando, Patrick van der Veen, Glenn Buma en Jordy den Hoedt. Midden: Eelke Faber, Chiel Visser en Jelle de Graaf. Voor: Jermaine Bregita en Gerhard Potma.

AZ1A2275

Cadeautjes
SC Cambuur kwam al binnen tien minuten in deze sportieve wedstrijd op een 3-0 voorsprong door twee cadeautjes van de ONS Sneek-defensie. Onnodig balverlies van Patrick van der Veen werd afgestraft door Michael Breij met een knal in het dak van het doel. Joel Brandsma was zo onfortuinlijk om in eigen doel te schieten. De snelle vleugelspeler Issa Kallon van SC Cambuur was een ware plaaggeest voor de ONS Sneek-afweer. Met een onhoudbare schuiver tekende hij voor 3-0. Een paar keer slaagde ONS Sneek er in op te rukken richting SC Cambuur-keeper Pieter Bos. Een goede aanval met Han van Dijk in een hoofdrol strandde vroegtijdig.

AZ1A2307

Eerste oranje schot
Pas na een klein half uur het eerste oranje schot, maar Jordy den Hoedt zag zijn doelpoging gepareerd door Pieter Bos. In de 28ste minuut liet Robert Mühren zien, dat hij het scoren nog niet is verleerd. Met een waar projectiel tekende hij voor 4-0. Vijf minuten later bepaalde Giovanni Korte de ruststand op 5-0. Namens ONS Sneek was Ruendel Martina dicht bij een tegentreffer, maar moest genoegen nemen met een corner, die niets opleverde.

fullsizeoutput_444b

AZ1A2332

Geweldige reddingen
In de tweede helft was de nummer 26 van SC Cambuur , Ragnar Oratmangoen, vaak niet bij te benen voor de ONS Sneek defensie. In een mum van tijd voerde SC Cambuur de score op naar 7-0. Ragnar Oratmangoen maakte de zesde en Kellian van der Kaap de zevende treffer voor de thuisclub. Keeper Tristan Boersma van ONS Sneek voorkwam door een aantal geweldige reddingen lang de 8-0, maar op de knappe schuiver van Jamie Jacobs was hij kansloos. In de 78ste minuut werd het 9-0 door de handige Ragnar Oratmangoen, die ook voor 10-0 zorgde. Jamie Jacobs bepaalde in de slotminuten de eindstand op 11-0.

AZ1A2518

Sandor van der Heide
De bij ONS Sneek zo bekende assistent-trainer van SC Cambuur Sandor van der Heide was blij, dat SC Cambuur eindelijk weer eens in actie kwam. Hij vond, dat zijn oude club naar behoren en sportief had gespeeld tegen een superieure tegenstander. Hij beloofde uw scribent om binnenkort op het Zuidersportpark weer eens een wedstrijd van ONS Sneek te bekijken.

AZ1A2560 AZ1A2573

Delen