Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Relatieavond met Hans Westerhof ten behoeve van het Jorn Feenstra Toernooi

In de voorbereiding op de 9e editie van het Jorn Feenstra Toernooi beleefden we woensdag  1 mei  j.l. onze relatieavond voor vrijwilligers, giftgevers, sponsoren en iedereen die het toernooi een warm hart toe draagt.

Na Jillert Anema, Jan Posthuma en Foppe de Haan was het deze keer de beurt aan Hans Westerhof, trainer van O.N.S Sneek in de periode 1982-1985, om ons mee te nemen in zijn kleurrijke voetballeven. Wat hebben zulke mensen veel beleefd en wat fijn dat ze dat belangeloos met ons willen delen.

Natuurlijk waren we ons ervan bewust dat het mei-vakantie was en dat we concurrentie hadden van de Europacup wedstrijd Barcelona- Liverpool. Na Hans welkom te hebben geheten was het dus even spannend hoe de opkomst zou zijn.

Rond half acht kwam de eerste en misschien wel de beste gast de O.N.S kantine binnen. “Ha ha, mijn aanvoerder, wat leuk dat je er bent” riep Hans enthousiast. Foeke Zijlstra, de onvolprezen archivaris van O.N.S  gaf de avond alvast een onvergetelijke boost.

Foeke en HansUit het archief van Henk van der Veer (okt.2012)

Nadat ook onze overige gasten zich te goed hadden gedaan aan een lekker kopje koffie, opende Douwe Jan van der Wal de avond met een woord van welkom en gaf de microfoon aan Rien Schimmel, ambassadeur van KiKa. Rien vertelde ons over het ontstaan van KiKa en waarom het bestrijden van kanker bij kinderen zo ontzettend belangrijk is.

Vervolgens was het de beurt aan Hans Westerhof. Hij nam ons mee in zijn gedachtengang over de veranderingen qua accommodatie bij O.N.S. in zijn tijd tot vandaag, maar hij was er gelukkig in geslaagd de entrée naar het complex te vinden en nam ons vervolgens mee in het voetbalspel door de jaren heen.

Na de pauze met een drankje en een overheerlijk hapje van Nijdam Catering ging Hans verder met zaken die zich buiten het veld afspelen. Zo kreeg hij het in z’n PSV-periode meermalen aan de stok met Romário. “Hoe ga je daar mee om” was de vraag. Of neem bv het WK van ’88 waar Kluivert, Seedorf en Davids hun eigen tafeltje hadden tegenover dat van de broertjes de Boer en Blind. Ja, hoe manage je dat als coach? Boeiende verhalen die veel interactie met onze gasten opleverden.

JFT Hans, bedankt voor je mooie en inspirerende verhaal!

Delen