Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Ruben Eijzenga coördinator nieuw initiatief ONS Sneek

Zaterdag a.s. voorafgaand aan de wedstrijd ONS Sneek- Drachtster Boys zal ONS een nieuwe activiteit lanceren die één op één aansluit op twee pijlers van het beleid van ONS aangaande het stimuleren van vitaliteit en leefbaarheid in de regio, namelijk “ iedereen beweegt” en “ iedereen doet mee”. Hiervoor stelt de club een maatschappelijk coördinator aan in de persoon van Ruben Eijzenga. Naast veel scorende spits is Ruben in het bezit van een eerstegraads lesbevoegdheid, behaald aan de ALO, gecertificeerd ASM (Athletic Skills Model) instructeur en werkzaam bij sportschool Team Eijzenga. Zijn rol in het nieuwe initiatief is dat hij aanspreekpunt is binnen de club voor alle maatschappelijk activiteiten, opzetten en uitvoeren van het Multiskills programma – dat reeds binnen de club loopt – op basisscholen en BSO’s en het verder ontwikkelen van maatschappelijk activiteiten. Ook het ontwikkelen van programma’s in algemene zin behoort tot het takenpakket. Het Multiskills programma houdt in dat kinderen door gevarieerd en veelzijdig bewegen breed motorisch worden opgeleid. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze kinderen geneigd zijn langer te blijven sporten en meer plezier beleven aan bewegen.

Op korte termijn worden scholen, BSO’s en andere partijen in de gemeente SWF uitgenodigd om (kosteloos) samen te werken in deze mooie en nuttige samenwerking.

Ruben zal zaterdag 3 februari om 14.00 uur in de Businessclub zijn contract tekenen. Belangstellenden zijn uiteraard welkom.

Delen