Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Samen zijn we ONS! Joan van der Veen

“EVEN VOORSTELLEN” JOAN VAN DER VEEN
In deze rubriek willen wij (mediacommissie jeugd) de mensen achter ONS Sneek aan iedereen voorstellen. Door een aantal vragen voor te leggen, hopen wij dat we deze mensen wat beter leren kennen en willen we laten zien wat diegene bij de club doet. Voor deze editie van “Even voorstellen” hebben we Joan van der Veen 8 vragen voorgelegd. Zijn jullie ook benieuwd naar zijn antwoorden? Lees dan snel verder……………….


1. Wil je jezelf even voorstellen?
Ik ben Joan van der Veen, 51 jaar, getrouwd met Rudina en ik heb drie fantastische kinderen, Mayra (17), Yoram (15) en Rayen (11).


2. Heb je zelf ook gevoetbald? En zo ja waar en wat was je favoriete positie?

Ik ben geboren in Friesland, maar al op jonge leeftijd verhuisd naar een plaatsje onder de rook van Rotterdam. Daar heb ik altijd gevoetbald bij VV Papendrecht. Ik speelde altijd rechts centraal, of zoals we dat toen nog zo mooi noemden voorstopper. Toen ik in Sneek ben komen wonen, ben ik lid geworden van ONS en heb ik tussen mijn 30ste en 38ste met allemaal jonge honden in mijn team nog in de reserve hoofdklasse gespeeld. Dat was een prachtige tijd. Zelf voetballen blijft het mooiste wat er is.


3. Wat doe je in het dagelijks leven?

Al dik twintig jaar ben ik zelfstandig ondernemer. Ik help andere ondernemers met alle beslissingen die ze moeten nemen over verzekeringen, pensioenregelingen en ziekte en arbeidsongeschiktheidsregelingen voor hun personeel. Alles gericht op de continuïteit van hun bedrijven en goed werkgeverschap richting hun personeel. Ook privé help ik ze met vragen over verzekeringen, hypotheken en pensioen. Ik ken mijn klanten goed en kom graag bij iedereen over de vloer. Erg gevarieerd werk dus. Ook ben ik nog lid van een serviceclub in Sneek waar ik me in mijn (beperkte) vrije tijd inzet ten behoeve van anderen. Verder schijn ik ook nog een taxibedrijf voor mijn sportende kinderen te zijn.


4. Wat doe je zoal bij ONS Sneek?

Momenteel ben ik voorzitter van onze mooie club. Hiervoor ben ik 3 jaar voorzitter van de Technische Commissie geweest en ook 9 jaar jeugdleider. Tussen 2000 en 2012 was ik voorzitter van de Business Club.

5. Wat is je doelstelling bij ONS Sneek?
In het bestuur hebben we een aantal thema’s centraal gesteld waar we aan willen werken. Die zijn onder andere: Samen zijn we ONS (iedereen doet mee en zet zich in voor de club), efficiënter werken met elkaar (het vele werk wat er is slimmer organiseren) en financieel gezond worden (de inkomsten vergroten en qua uitgaven niet verder springen dan je pols lang is). Mijn persoonlijke doelstelling is dat we dit altijd met plezier moeten doen. Dan kom je het verst.


6. Heb je naast het voetbal nog tijd voor hobby’s en zo ja, welke?
Ik hou enorm van reizen. We kopen dan een vliegticket en trekken met zijn vijfjes vaak op de bonnefooi door een land. Een avontuurlijke manier van reizen dus. Ook ben ik graag in de natuur en geniet ik van een avondje uit eten met vrienden.


7. Heb je ook (toekomst)dromen? En zo ja, hoe zien die eruit?
Ik hou ervan een uitdagende stip op de horizon te zetten. Iets waar we allemaal aan werken. Zie bijvoorbeeld de Regionale Certificering die we laatst hebben gehaald. Het landschap voor verenigingen gaat veranderen de komende tien, twintig jaar. Daar moeten we als club klaar voor zijn. Voor ONS Sneek is die stip Sportpark Harinxmaland. Al hoewel we op een prachtige accommodatie op het Zuidersportpark zitten, is ledengroei, doordat we omringd zijn door bedrijventerreinen, hier al jaren beperkt. De visie die de club over de toekomst van ONS Sneek in 2019 heeft geschreven is door diverse partijen in de stad met enthousiasme ontvangen. Volleybalclub VC Sneek, Fysio Actief, de GGD, Friese Poort scholengemeenschap en diverse andere maatschappelijke organisaties willen graag met elkaar op Sportpark Harinxmaland werken aan een toekomst vol gezondheid, sport en bewegen voor de inwoners van Sneek en Súdwest-Fryslân. Een plek waar iedereen graag komt en waar we als verenigingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar versterken. Ik geloof in die visie en ben ervan overtuigd dat dit sportpark ook de gemeente Súdwest-Fryslân op termijn grote voordelen kan bieden.


8. Wat is je mooiste moment bij ONS Sneek tot nu toe?

Zonder enige twijfel de KNVB bekerwedstrijd tegen Ajax. 31 oktober 2012 blijft voor altijd in de analen van onze club. Mensen hebben niet altijd door hoeveel moeite er jaren lang gedaan is, om voor het spelen van een dergelijke wedstrijd in aanmerking te komen. “Wat een mazzel dat je tegen Ajax hebt geloot”, zeggen ze dan. Zie eerst maar eens in die pot te komen, denk ik dan. Ik kan de spelers van ONS en Ajax zo nog opnoemen. De meeste hebben toch een aardige carrière gekregen. Jasper Cillessen, Joël Veltman, Miralem Sulejmani, Lasse Schöne, Christian Eriksen en Ryan Babel liepen die dag op het veld van ONS Sneek en wisten tegen een uitstekend ONS Sneek pas in de 74ste minuut te scoren. Eindstand 0-2. Het absolute hoogtepunt in onze club geschiedenis.

De Mediacommissie van de jeugd. Nicole en Elly.

Delen