Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Sport verbindt mensen

Afgelopen weken werd er een aanbod neergelegd vanuit het bestuur van O.N.S. te Sneek om gebruikte, met name voetbalshirts, te doneren. O.N.S. Sneek heeft in de afgelopen maanden een sponsor gevonden die de leden van een nieuw shirt heeft voorzien (en de jeugd van een volledig kledingpakket) met de slogan: “Samen Vitaal Vooruit” op de rechter borst gedrukt. Hierdoor kwamen er gebruikte shirts vrij voor donatie. Deze shirts heb ik in overleg met O.N.S. en de mensen van World Servants naar hen toe kunnen brengen, zodat deze shirts ingezet kunnen worden tijdens de voetbalinterlands die in de betreffende projectlanden wordt gehouden. Dit jaar hoop, ik samen met mijn zoon Jesper, de voetbalinterland zelf mee te mogen maken in Sierra Leone. Voor meer informatie over wat wij daar gaan bouwen kunt u vinden op de website van World Servants, doneren mag natuurlijk ook via geef.ws/sneekzuiderkerk.

Vooraf aan zo’n interland komen de deelnemers die zich inzetten voor Football for Water al in actie. Footbal for Water is een actie waarbij scholen in de omgeving van het project worden bezocht om voorlichting te geven over hygiëne (toilet gebruik, schoonhouden van jezelf en omgeving). Vanwege de taalbarrière wordt deze informatie aan de kinderen gegeven door middel van liedjes, bewegingen en foto’s. Na deze voorlichting wordt er met de kinderen voetbaltechnieken geoefend en eindigt zo’n oefenmiddag in een potje voetbal tegen elkaar. In de laatste dagen van het project komt het elftal van het projectland uit tegen het elftal van de World Servants deelnemers. Na het zingen van het volkslied van het projectland en het Wilhelmus wordt er afgetrapt en de heuse interland gespeelt.

Mijn dank gaat uit naar O.N.S. Sneek voor het beschikbaar stellen van de shirts, zo kunnen de teams van deelnemers van World Servants tijdens de verschillende projecten de wedstrijd aanvangen in een teamshirt, welke na de wedstrijd gedoneerd zal worden aan de plaatselijke bevolking.

Meer informatie over ons vind u op de website van World Servants, actiegroep Zuiderkerk

Fred en Jesper Groenia

Delen