Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Taapke de Heij bij afscheid als secretaris Erelid van ONS Sneek

Donderdagavond werd Taapke de Heij bij haar allerlaatste vergadering als secretaris van ONS Sneek door het bestuur verrast met een benoeming tot Erelid van onze club.

Taapke is 11 jaar lang secretaris van onze vereniging geweest en heeft zich al die jaren dagelijks met haar bestuursfunctie bezig gehouden. Daarnaast was ze de afgelopen jaren ook als secretaris actief binnen het commerciële team en de Raad van Advies van de Business Club.

Voorzitter Joan van der Veen: “Taapke haar werk achter de schermen is van grote waarde voor de club geweest. Hoewel dat niet altijd vanzelfsprekend is, vind zij het zelf meer dan normaal dat je wat doet voor de club. Ze is in al die jaren dat ze zich inzet als vrijwilliger een op en top ONS’er geworden. En ze heeft daar ook altijd veel plezier aan beleefd. Ze heeft ook een unieke periode in de geschiedenis van onze club van dichtbij meegemaakt. Door haar persoonlijkheid, haar inbreng en haar geweldige betrokkenheid bij de club wordt ze dan ook enorm gewaardeerd in het bestuur en in de vereniging.

Op haar eigen altijd zeer voorkomende wijze heeft ze onze club meer dan een decennium lang dagelijks uitstekend vertegenwoordigd. We konden altijd op Taapke rekenen. Al met al willen we als voltallig bestuur haar hiermee bedanken voor haar lange staat van dienst als bestuurder van onze club”.

Bij haar afscheidsspeech tijdens de afgelopen ALV in december 2023 vertelde Taapke nog een aantal smakelijke anekdotes over haar avonturen als vrouwelijk bestuurslid in de diverse bestuurskamers van amateurvoetballend Nederland. Geheel terecht ontving ze van de aanwezige leden toen ook al een staand applaus voor haar verdiensten voor de club.

De afgelopen maanden heeft Taapke gebruikt om haar opvolger Peter Ypma goed in te werken.

Delen