Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag AED Training

Donderdag 22 februari j.l. is in het clubgebouw van ONS Sneek een AED-training verzorgd. Een twaalftal leden/vrijwilligers hadden gevolg gegeven aan een oproep. Daaronder waren drie personen die niet eerder een dergelijke training hebben gevolgd. Rudi Tepper (ambulance verpleegkundige / opleider met ruime ervaring als AED trainer)  gaf theoretische achtergronden en praktische scholing bij het omgaan met een AED. Rudi deed dat op een prettige en onderhoudende manier. De deelnemers waren zeer enthousiast.

De laatste keer dat een algemene AED training is verzorgd, dateert al weer van drie jaar geleden. Vorig jaar was een  training voor jeugdtrainers en -leiders. Met ook nog de naweeën van corona was deze activiteit wel weer noodzakelijk.

Het ONS Sneek-bestuur hecht veel waarde aan deze trainingen. Dat gaat zelfs zover dat ook een AED  is aangeschaft voor eventueel gebruik bij (uit)wedstrijden van het eerste team. Dan is altijd direct een AED bij de hand!

Er wordt ook weer een lijst samengesteld van personen die een AED kunnen/mogen bedienen. Personen die vanuit hun werkomgeving worden getraind kunnen daar ook op geplaatst worden. Als u daar ook op wilt staan, dan kunt u zich -onder opgave van een 06-nummer-  aanmelden bij Bernard Pijper (coördinator AED trainingen, bernard.sportsupport@home.nl). De lijst wordt geplaatst in het wedstrijdsecretariaat en bij de AED in de gang naar de kleedboxen 1 t/m 4, onder de tribune.

praktische oefening

 

 

Delen