Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag DEL-toernooi Senioren (7-1-2023)

Team Volendam en Jonathan Castillo Sarmiento grijpen de prijzen op DEL-toernooi voor de senioren

Afgelopen zaterdagavond was het na twee vervallen edities om de welbekende reden eindelijk weer tijd voor het Door Elkaar Loten-toernooi. Nadat overdag de jeugd in actie kwam, was het ’s avonds vanaf de klok van 18.15 uur tijd voor de senioren. Verdeeld over zes teams genoemd naar de meest noordelijke BVO-clubs namen zo’n vijftig ONS’ers het tegen elkaar op. De deelnemers waren afkomstig uit ONS 2, 3, 4, 5, zaal 1, zaal 2, 45+-1, 35+-1 en 35+-2, waarbij ook enkele kader- en ex-leden aan het toernooi deelnamen. Het deelnemersveld werd vervolledigd door een drietal gastspelers.

De strijd om de winst ging tussen de teams van Groningen en Volendam. De onderlinge wedstrijd tussen deze twee ploegen eindigde in een 2-4 overwinning voor Volendam, wat genoeg was voor Volendam. De eerste prijs kwam niet in de minste plaats door de zeer productieve aanval van Volendam, met als uitblinkers Stefan van Hes, Yvo Pijlman, Sylvan Wiersma en de jongste speler van het toernooi, Jonathan Castillo Sarmiento. Als gevolg van zijn vele fraaie acties ging laatstgenoemde met de (voor de 28e keer uitgereikte) Siegert de Jong-wisselbokaal voor opmerkelijkste speler van het toernooi naar huis.

De derde plaats deze avond was voor Heerenveen met doelman Paul van Dalen in een opvallende rol. De nummers vier tot en met zes ontliepen elkaar in de eindstand niet veel maar uiteindelijk was de vierde plek voor Emmen, gevolgd door Cambuur met Patrick van der Werf in de gelederen, die zijn driejarige bezit van de Siegert de Jong-bokaal niet met een jaar kon verlengen. De duelkracht van met name Dirk Tigchelaar en Stephan Walstra kon niet voorkomen dat de rode lantaarn voor Zwolle was.

Al met al was er weer sprake van een zeer geslaagd toernooi met voor het publiek vermakelijke acties. Zo waren er een aantal keepers die veelvuldig de aanval zochten, werden er een aantal bijzonder fraaie goals gemaakt (waaronder de schitterende lob van Hidde Breukelaar) en werden er gemiddeld per wedstrijd van een kwartier bijna vier doelpunten gescoord. Dit alles onder de bezielende leiding van scheidsrechters Rudolf Klein Wassink, Dave Ruis en Tjalling Tjalsma en toernooiorganisatie Tom Andrae, Wicher de Boer, Jan Dijkstra en Thea Klein Wassink.

Ten slotte werden in de volle sportkantine van de Sneker Sporthal de prijzen uitgereikt, waarna een uiterst gezellige derde helft zou volgen. Een avond voor in de boeken!

De foto’s zijn gemaakt door Nienke Uil

Het winnende team Volendam met v.l.n.r. achter Shane van der Horst (zaal 1), Sylvan Wiersma (zaal 2), Raoul de Wilde (ONS 3), Menno Stellingwerf (ONS 3), Jonathan Castillo Sarmiento (zaal 2), Stefan van Hes (ONS 4) en voor Yvo Pijlman (zaal 1) en Dolf Visser (ONS 3)

Jonathan Castillo Sarmiento met de Siegert de Jong-bokaal, samen met speaker Jan Dijkstra

 

 

Delen