Verslag ONS Boso O19- VEV”67″ O19

ONS Boso Sneek O19 wint tegen rode lantaarndrager

Hoe groot het verschil kan zijn tussen twee wedstrijden tegen dezelfde oponent in één competitie? Op basis van de twee wedstrijden tegen VEV’67 zou je kunnen zeggen: groot. De uitwedstrijd in Leek was op een niet al te goed grasveld tegen een stugge tegenstander. Op deze eerste echt zonnig zaterdag van het jaar werd er om 10.30 uur afgetrapt en werd er, wederom, gewonnen tegen een tegenstander die vooral leek niet te willen verliezen.

In de basisformatie van trainer Chris de Wagt werden er wijzigingen doorgevoerd. Aanvoerder Tom Arissen en centrale verdediger Kevin Meijer waren afwezig op het veld. Hierdoor droeg Joël Brandsma de aanvoerdersband en speelde Thomas de Vries links centraal. De overige spelers van achter naar voor: Arco Hogeterp, Björn Dijkstra, Christiaan Wijnja, Ezekiel Vita, Davey Lohman, Matthijs Postma, Jan Dommerholt, Habtamu de Hoop en Jelle de Graaf. Dit betekende dat de bank bestond uit: Ruud Jenno Bergsma, Joas Nauta, Thierry Kinart, Johannes Tromp en B-junior Tom Leeuwenkamp.

ONS Boso Sneek begon goed aan de wedstrijd en de eerste kans werd genoteerd na 34 sec. echter bleef de teller toen nog op nul. In de eerste helft werd er veelvuldig rondgespeeld, kwamen de middenvelders regelmatig door en uiteindelijk bleek het een kwestie van tijd tot er moest worden gescoord. Jelle de Graaf scoorde uit een terechte penalty de 1-0. Hierna was er een aanval over rechts. De niet al te goede voorzet van Joël Brandsma werd door de keeper van de bezoekers gepromoveerd tot doelpunt. Vervolgens werd er nog gescoord na een knappe actie van Dommerholt die de bal breed kon leggen op Habtamu en die het beslissende schot kon lossen (3-0). Nog voor rust maakte Jelle zijn tweede van de ochtend.

In de tweede helf werd de productie aangevuld met slechts een doelpunt, Jelle de Graaf maakte zijn 3e doelpunt!!, waardoor de uitslag op 5-0 zou eindigen. Voor doelman Arco Hogeterp weer een ‘clean sheet’. Verder kon de trainer nog enkele spelers rust gunnen, die later nog actief zouden zijn bij het tweede elftal.

ONS Boso Sneek O19 staat qua verliespunten op slechts drie punten van SC Cambuur. De volgende wedstrijd is uit tegen vv Buitenpost, om 12.30 uur. Die week erna staat BBC op het programma, dat zal zijn om 10.30 uur op het Zuidersportpark.