Verslag ONS Boso Sneek JO 19- FVC JO 19

ONS Boso Sneek O19- FVC O19.

De competitie komt in de fase, wie wint de prijzen , FVC moet winnen om zich in de Divisie te handhaven en ONS Boso om in de race te blijven om het Cambuur nog lastig te maken voor het Kampioenschap, nacompetitie voor promotie is nagenoeg zeker voor de mannen van Chris de Wagt en Joeri van Leeuwen.
Alle ingrediënten aanwezig voor een mooie wedstrijd.
Vanaf de aftrap was ook meteen duidelijk dat beide teams voor de aanval kozen, in de 2e min. kans voor FVC voor de openingstreffer deze inzet werd gestopt door de defensie van ONS Boso en meteen het sein om de wedstrijd in handen te nemen, de daarop 20 min. die volgden , mooi en verzorgd voetbal , met succes in de 4 e min voor Jelle de Graaf 0-1.
Kort daarop in de 9e min. een mooie combinatie tussen Matthijs Postma en Jelle de Graaf in de 16 meter die bijna de 0-2 opleverde.
Die zelfde Jelle de Graaf kreeg het op zijn heupen en scoorde in de 11e min. na een geweldige actie de 0-2.
In de 18 e min. deed FVC iets terug en scoorde bijna de aansluitingstreffer maar Arco Hogeterp voorkwam dit met een uitstekende redding.
ONS Boso was gewaarschuwd , maar het was toch ONS Boso dat scoorde kort daarop in de 22e min, uit een voorzet scoorde Habtamu de Hoop de 0-3.
FVC wilde nog niet opgeven bij deze stand en koos vol voor de aanval wat in de 26 e min resulteerde in de 1-3 na onoplettendheid in de defensie .
Na dit doelpunt nam FVC het initiatief over in de wedstrijd en probeerde nog voor rust de aansluitingstreffer te forceren, maar defensie hield stand , kort voor rust kreeg ONS Boso nog een kans om te scoren , uit een voorzet van Jelle de Graaf , was het Matthijs Postma die bijna scoorde na een fantastische actie , de bal achter het standbeen langs , keeper Djurre Seerden voorkwam dit.
Ook in de 2e helft kansen voor beide teams, waarbij FVC veel overtredingen nodig had om ONS Boso te stoppen, waarvan in de 62e min een overtreding binnen de 16 meter , deze strafschop werd gemist door Jelle de Graaf, waardoor de wedstrijd spannend bleef met veel spannende momenten uit corners voor beide doelen .
Ook na de rode kaart, de nr. 4 van FVC kreeg zijn 2e gele kaart , lukte het ONS Boso ondanks de daardoor ontstaande ruimte en vele kansen niet om de wedstrijd definitief te beslissen.
Het was “Europa” kenner Ruud Jenno Bergsma die dat wel deed, hij scoorde in de 85e min de 1-4.
Volgende week speelt O 19 thuis voor de competitie tegen VEV “69” O19 uit Leek aanvang 10.30 uur Zuidersportpark Sneek.