Verslag ONS Boso Sneek O19

Vandaag de uitwedstrijd tegen Buitenpost op het programma,
een lastige tegenstander, die in de thuiswedstrijd maar nipt werd verslagen met 2-1.
Kevin Meijer, Jan Dommerholt, Chris Wijnja, Ruud Jenno Bergsma versterkten het 2e vandaag, zij werden vervangen door Raoul Kalteren, Davey Lohman en Thomas de Vries.
de wedstrijd:
Vanaf de aftrap was meteen duidelijk dat Buitenpost het initiatief aan ONS zou laten,
het was aan O19 de opdracht om zo snel mogelijk de score te openen, waardoor Buitenpost zijn tactiek moest veranderen.
Na een aantal kleine kansen en hoekschoppen die niet werden benut, kwam Buitenpost totaal onverwacht op voorsprong, bij een uitbraak werd de bal vanaf rechts voorgezet en terug gekopt op de inkomende spits 1-0.
Het sein voor Buitenpost om zich alleen te beperken tot verdedigen en te loeren op een counter.
In het vervolg van de 1e helft lukte het O19 niet, ondanks een groot aantal hoekschoppen om de gelijkmaker te scoren,
Het was Buitenpost die 1 min. voor rust uit een foute omschakeling op het middenveld scoorde en de voorsprong vergrote naar 2-0.
Na de rust aan O19 om te laten zien hoe hiermee om te gaan en meteen vol er tegen aan te gaan in de 2e helft,
in de 47 e min. had dit succes, uit een hoekschop scoorde Björn Dijkstra de 2-1.
Daarna ging O19 spelen zoals er vanaf minuut 1 had moeten worden gespeeld, maar wat er ook werd geprobeerd , na een groot aantal hoekschoppen , vrije trappen en in het laatste kwartier met 5 spitsen spelen, de 2-2 wilde niet vallen en na 97 min . blies de scheidsrechter voor het eindsignaal, eindstand 2-1.
volgende week speelt ONS Boso Sneek thuis tegen BCV / Bergum O19 aanvang 10.30 uur Zuidersportpark