Verslag SC Cambuur JO14 – ONS Sneek JO15-1 (12-12-22)

Op maandagavond 12 december speelde ONS Sneek JO15-1 een oefenwedstrijd tegen SC Cambuur JO14. Deze wedstrijd zou in eerste instantie op het Zuidersportpark in Sneek worden gespeeld, maar vanwege de vorst is uitgeweken naar het kunstgras bij één van de partnerclubs van SC Cambuur, v.v. DTD. Om 19.00 uur zette scheidsrechter van der Wal de wedstrijd in gang. ONS Sneek koos wederom voor een aanvallende speelwijze tegen een BVO. Dit leverde een leuke en open wedstrijd op. De goede start van ONS Sneek resulteerde in een aantal mogelijkheden, maar deze werden niet benut. Daarna kwam SC Cambuur steeds beter in hun spel en wisten ze de druk momenten goed te organiseren, waardoor ONS Sneek eerder de lange bal moest hanteren. Een kwartier voor tijd kwam ONS Sneek er goed doorheen met combinatievoetbal. De kans die daarop volgde werd keurig afgerond door Lucas F. ONS Sneek was in de eerste helft dominanter, maar wist daar niet optimaal van te profiteren. In de tweede helft kwam SC Cambuur sterk de kleedkamer uit. Het tempo lag hoger en ONS Sneek moest steeds grotere ruimtes belopen. Na een hoekschop belandde de bal in de kluts over de doellijn, 1-1. SC Cambuur zette de sterke fase door en beloonde zichzelf door de 1-2 binnen te schieten. Dit was tevens het signaal voor ONS Sneek voor een slotoffensief en meer risico’s te nemen. Dit pakte goed uit. Na een prachtige steekbal van Sibrand kon Laas alleen op de keeper af en schoot de 2-2 tegen de touwen. Dit was tevens de eindstand. Oefenwedstrijden tegen BVO’s zijn ontzettend leerzaam, leuk om te spelen en goed voor de ontwikkeling. Een mooie avond.