Verslag SC Heerenveen JO14 – ONS Sneek JO15-1 (30-11-22)

Op woensdagavond 30 november speelde ONS Sneek JO15-1 een oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen JO14. Deze wedstrijd werd gespeeld op Sportpark Nieuwehorne (Udiros). Om 18.30 trapte SC Heerenveen af, dit was voor ONS Sneek direct het startsein om te gaan jagen. Door het aanvallende spel en snelle druk zetten van beide ploegen lag het tempo vrij hoog. Ondanks het tempo bleef het spel verzorgd en leuk om naar te kijken. De kansenverhouding was ongeveer gelijk, maar er werd niet gescoord. Ruststand 0-0. In de tweede helft werd ONS Sneek steeds gevaarlijker. Het eerste doelpunt viel dan ook een kwartier na rust. Door middel van een prachtige aanval over meerdere schijven belandde de bal bij Martijn, die beheerst de 0-1 binnen schoot. In de fase daarna werd SC Heerenveen een aantal keren gevaarlijk, maar de thuisploeg kwam niet tot scoren. ONS Sneek besliste vervolgens de wedstrijd door een scherpe counter en vervolgens het overzicht te behouden. Op deze wijze kon Silvan de wedstrijd beslissen en 0-2 op het scorebord zetten. Na exact 70 minuten floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Een mooie en waardevolle wedstrijd waarin ONS Sneek goed aan de ontwikkeling van de speelwijze heeft kunnen werken met lef en prima leermomenten.