Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Verslag scheidsrechtersavond

Dinsdagavond organiseerde scheidsrechtersvereniging NWF in het clubgebouw van SC Bolsward haar jaarlijkse scheidsrechtersavond. Gastsprekers waren onze vrouwelijke top(assistent-)scheidsrechters Shona Shukrula en Franca Overtoom.

Voor een volle zaal vertelden zij over hun weg naar de top: Shona als scheidsrechter in de 3e divisie en Franca na een scheidsrechtersrol nu als assistent-scheidsrechter in de Keukenkampioen-divisie. Beiden waren bovendien actief bij het WK Vrouwenvoetbal. Hoogtepunten, dieptepunten en veel leerpunten passeerden de revue. Beiden pleitten voor meer vrouwelijke (assistent-)scheidsrechters in Nederland want we lopen daarin echt achter ten opzichte van het buitenland.

Shona en Franca hebben positieve ervaringen met ONS Sneek zowel op het veld als na afloop (suikerbrood). Shona bood aan als zij dit seizoen een thuiswedstrijd van ONS Sneek 1 mag fluiten om na afloop kennis te maken met meisjes/dames die graag willen gaan fluiten en de scheidsrechters-cursus willen gaan volgen. Dus meiden van MO17 en anderen: kom op.

Omdat helaas namens ONS Sneek geen andere scheidsrechters aanwezig waren, mocht uw scheidsrechterscoördinator Dick Heinen de honneurs waarnemen bij het poseren voor de gebruikelijke verenigingsfoto.
Bolsward
op de foto links Franca en rechts Shona

Delen