Verslaggeving jeugd: ONS Sneek JO11-1 kampioen !

Als afsluitende wedstrijd van deze fase stonden de jongens van ONS Sneek JO11-1 vandaag tegenover Balk JO11-1. Als koploper begonnen ze als favoriet, terwijl Balk de derde plaats bezette. Bij een overwinning of gelijkspel zou het kampioenschap veilig zijn.

Misschien zaten de benen nog wat zwaar door de oefenwedstrijd tegen Cambuur van de dag ervoor, want de start was wat stroef. In de openingsminuten kwamen er kansen aan beide kanten, maar doelpunten bleven uit. Kort voor de eerste time-out kreeg ONS meer controle over de wedstrijd en viel de 1-0. Vlak voor het fluitsignaal van de time-out werd de voorsprong verdubbeld met een prachtig afstandsschot: 2-0.

In het tweede kwart wist Balk al snel de aansluitingstreffer te maken. Even leek het erop dat het kampioenschapsfeestje nog uitgesteld zou worden. Maar deze tegengoal was precies wat de jongens van ONS Sneek nodig hadden om wakker te worden. Via mooie acties over de flanken, scherpe voorzetten en uitstekend afmaakwerk, gingen ze de rust in met een comfortabele 6-1 voorsprong, ondanks enkele schoten op de lat.

Wat coaches Anco en Hessel in de kleedkamer hebben gezegd blijft een raadsel, maar de jongens kwamen vol energie terug op het veld. Elke speler zette nog een tandje bij en in de duels waren ze onverslaanbaar. Langs de zijlijn kregen de ouders ineens door waarom ze zo fel speelden: als ONS Sneek vandaag 16 goals zou maken, zouden ze de magische grens van 100 doelpunten in deze fase bereiken! Met nog 10 goals te gaan in de laatste 30 minuten leek dat een grote opgave.

Balk probeerde in het derde kwart hun tactiek aan te passen met lange ballen, maar dat werkte in het voordeel van ONS Sneek. De ruimte op het middenveld zorgde ervoor dat ONS Sneek sneller kon opbouwen en druk kon zetten, wat resulteerde in prachtige doelpunten. Na het derde kwart stond het maar liefst 10-1.

Met het kampioenschap al zo goed als binnen, wilden de jongens toch per se die 100 doelpunten volmaken. In de laatste fase was het echter Balk dat eerst scoorde: 10-2. Maar ONS zette nog één keer alles op alles, en met succes. Met nog een paar minuten op de klok maakten ze de 16-2. De 100 doelpunten waren bereikt! Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een eindstand van 18-2.