Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing Jong Almere City – ONS Boso Sneek

Jong Almere City FC: technisch vaardig
Aanstaande zaterdag maakt ONS Boso Sneek kennis met de eerste van in totaal drie teams die je het predikaat ‘kweekvijver’ voor het betaalde voetbal zou kunnen meegeven. In Almere is in het Yanmar Stadion aan de Competitieweg Jong Almere City FC de tegenstander. Een ploeg, waarvan we maar weinig weten. Dat is de charme van een nieuwe tegenstander, maar tegelijk ook de grootste valkuil.

Nou…..weten we helemaal niets?…………….Uit de gelederen van de mede-competitiegenoten die al hebben gespeeld tegen Jong Almere City FC klinken geluiden als: ‘een leuke ploeg’, ‘goede technische kwaliteiten’, ‘fris voetbal’. We zullen het zaterdag zien.
In elk geval hebben we niet te maken met een ploeg met een grote historie in het zaterdagvoetbal.
En met een ploeg met een lijst van spelers met een grote staat van dienst. Dat is ook niet het karakter van een ploeg, waarin beloften zich op een behoorlijk niveau (lees: Derde Divisie) kunnen ontwikkelen en kunnen rijpen.
Wat we waarschijnlijk zaterdag dan ook zullen gaan zien is: een voetballende tegenstander. Met een paar namen die er misschien op papier een beetje uitspringen, maar de spelers die die naam dragen zullen dat ook in de toekomst moeten waarmaken om een echt ‘grote’ te worden. De selectie kent namelijk spelers in de leeftijd van 19 t/m 22 jaar.
Wanneer we dan toch een paar spelers eruit willen lichten, dan valt in eerste instantie op de ‘nummer 38’ Danny van Haren. Hij heeft al de nodige ervaring mogen opdoen bij Excelsior en Helmond Sport. En hij staat nu te trappelen om in de voetsporen te treden van international Vincent Jansen, die immers tot voor kort ook nog in (de hoofdmacht van) Almere City FC acteerde.
Daarnaast speelt in de voorste linie Jean Willy Mapinga. Hij maakte afgelopen zaterdag een prachtig doelpunt tegen IJsselmeervogels. En geldt ook als een echte belofte.

Gaat het voetballend eigenlijk wel goed met Almere City FC, de prestaties kunnen nog wel iets worden opgekrikt. De ploeg staat momenteel 16e met 6 punten uit 9 wedstrijden. En trainer René Koster zal met die positie ongetwijfeld geen genoegen nemen. Dat moet beter kunnen.
Afgelopen zaterdag ontmoette Jong Almere City FC in Spakenburg het inmiddels aardig op stoom geraakte IJsselmeervogels. De Spakenburgers wonnen ruim met 4-1. En volgens onze correspondent ter plaatse was dat een verdiende overwinning.

ONS Boso Sneek speelde in eigen huis een goede wedstrijd tegen svv Scheveningen. Lang leek een gelijkspel haalbaar. Dat zou ook de juiste afspiegeling zijn geweest van de krachtsverhoudingen in het veld. Maar na het uitvallen van Rein Werumeus Buning met een ernstige gezichtsblessure was ONS Boso Sneek toch enigszins ‘van de mik’, en kon Scheveningen alsnog de punten binnenhalen (0-2). Rein zal de komende weken helaas niet kunnen spelen. Jammer in de eerste plaats voor hem zelf. Een blessure als deze maakt, dat je met de nodige omzichtigheid moet revalideren. Maar ook jammer voor de ploeg. Want Rein was tot nu toe echt goed bezig!
Het is te hopen, dat de ploeg de draad van vorige week (voetballend ging het een stuk beter dan in de drie weken daarvoor) weer weet op te pakken. Jong Almere City FC biedt mogelijkheden voor een voetballende ploeg (als ONS Boso Sneek is) om dat te kunnen doen. Maar laten we de tegenstander zeker niet onderschatten. Net zoals eerder FC Rijnvogels ‘fris en fruitig’ de wedstrijd inging, zo heeft ook Jong Almere City niets te verliezen en mogelijk van alles te bieden.

Maar we gaan natuurlijk voor drie punten!

door: Jan van der Veen

Programma ONS Boso Sneek 1 voor de komende weken:

za 15-10-2016 15.00 Jong Almere City-ONS Boso Sneek

do 20-10-2016 19.30 ONS Boso Sneek-Jong SC Cambuur (Zuidersportpark)

za 29-10-2016 15.00 ONS Boso Sneek-Huizen

za 05-11-2016 15.00 IJsselmeervogels-ONS Boso Sneek

Delen