Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorbeschouwing ONS Boso Sneek – Huizen

ONS Boso Sneek-sv Huizen: om de rode lantaarn?

 

Je kunt het je bijna niet voorstellen: ONS Boso Sneek tegen sv Huizen met als inzet: het ontlopen van de laatste plaats in de competitie. ONS Boso Sneek begon de competitie immers met een paar aansprekende resultaten. Een gelijkspel tegen het zeer sterke ASWH, winst tegen (op dat moment: koploper) ODIN ’59 en winst in de derby tegen Harkemase Boys: het deed het beste voor de rest van de competitie verwachten. Maar toen kwam de klad erin. En lachte het geluk de oranjemannen in de eerste wedstrijden zelfs zo af en toe een beetje toe, de laatste weken loopt het niet mee en zit alles wat je ook maar kunt bedenken tegen (lees: bijvoorbeeld de ernstige blessure van Rein Werumeus Buning).

Maar ook sv Huizen had waarschijnlijk iets meer van deze competitie verwacht. Sv Huizen heeft een naam in het zaterdagvoetbal hoog te houden. De Sportvereniging die op 1 januari 1927 is opgericht, en dus over een paar maanden haar 90e verjaardag viert, werd in het verleden maar liefst 7 x kampioen bij de zaterdagamateurs en 2 x algeheel amateurkampioen. Voor het laatst schitterden de Huizenaren in het seizoen 2002-2003 door landskampioen te worden na een memorabele kampioenscompetitie met Quick Boys en Harkemase Boys, dit seizoen weer zijn herenigd met sv Huizen in de Derde Divisie.

De laatste ontmoetingen in competitieverband tussen ONS en sv Huizen vonden plaats in het voor ONS Sneek gedenkwaardige competitieseizoen 1979-1980. ONS Sneek speelde toen voor de eerste maal in de 1e klasse (het hoogste niveau op dat moment in het zaterdagvoetbal). Bij ONS Sneek ging het om de ploeg, waarin Foeke Zijlstra, Lieuwe van der Zee, Ruurd Heerschop en Wieger Sinnema begrippen waren. Maar aan sv Huizen-kant waren niet minder imposante namen te vinden. Voor wie zich die tijd nog weet te herinneren: Henk van Metelen en Leo Ruiters waren spelbepalende spelers bij de groen-gelen, mannen met bijzondere kwaliteiten. In Sneek werd het op 6 oktober 1979 1-3 voor sv Huizen. En de return op een lenteachtige zaterdag in februari (de 9e) eindigde in Huizen op sportpark De Wolfskamer in een grote overwinning voor sv Huizen: 4-0. Huizen werd uiteindelijk 4e in de eindrangschikking, ONS Sneek voorlaatste en degradeerde.

Genoeg over de historie. De realiteit van het moment is, dat sv Huizen, ondanks de tot nu toe wat tegenvallende resultaten, best een heel aardige ploeg heeft. In het oog springt mn. de nummer 9, Guido de Graaf. Van oorsprong komt De Graaf van sv Huizen. Hij speelde daar, voordat hij een uitstapje maakte naar Sparta Nijkerk. Via DOVO (Veenendaal) kwam de spits vorig seizoen terug bij sv Huizen. En hij scoorde maar liefst 15 maal. Een spits om rekening mee te houden.
Daarnaast speelt op het middenveld Arnoud van Toor. Hij heeft een Betaald Voetbal-verleden bij FC Utrecht en neemt de nodige ervaring mee naar de ploeg (Huizen) waar ooit ook Nordin Amrabat speelde. Van de nieuwkomers in dit seizoen speelden Siemen Eijkemans (ex-Bennekom) en Rudy Etwi naast Van Toor de laatste weken in de basis. Derhalve is de ploeg van trainer Henk van de Pol, die enige jaren geleden van VVA’71 uit Achterberg een Hoofdklasser maakte, een tegenstander om terdege rekening mee te houden. Maar misschien is juist dat een voldoende motivatie voor ONS Boso Sneek om nu weer eens de punten thuis te kunnen houden.

door: Jan van der Veen

Delen