Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Voorkomen en behandelen van knieblessures

Heb jij ooit een knieblessure gehad? Niet zo vreemd. Een knieblessure behoort namelijk tot de top 4 van meest voorkomende blessures bij sporters.

Knieblessures ontstaan het meest door een ongecontroleerde beweging, overbelasting, botsing of valpartij. Vooral hardlopers, wielrenners, voetballers en volleyballers hebben hier veel mee te maken. Denk aan een gescheurde meniscus die je veel hoort bij profvoetballers of een lopersknie die veel voorkomt bij hardlopers.

Neem bij een knieblessure altijd zo snel mogelijk contact op met een van onze kniespecialisten. Middels manuele knietesten kunnen zij de zwaarte van het letsel bepalen en een behandelplan opstellen. Met oefentherapie worden de spieren rondom de knie versterkt.

Zo voorkom je een knieblessure:
Doe regelmatig spierversterkende oefeningen voor je knie en bouw je trainingen niet te snel op om overbelasting te voorkomen. In de sportzaal van Fysio-Actief kun je door middel van krachttraining en onder begeleiding van een professionele fitnesstrainer werken aan een sterker lichaam. Kom gerust eens langs om te kijken of dit iets voor je is.
https://www.fysio-actief.nl/fitness/

Op onze social media kanalen gaan wij binnenkort extra aandacht besteden aan knieblessures, hoe wij deze behandelen en hoe je knieblessures kunt voorkomen.

Delen