Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

‘Voorstel gemengde Derde Divisie blijkt prematuur’

Een gemengde Derde Divisie van zaterdag- en zondagclubs blijkt toch wat verder weg dan gedacht. Volgens journalist Wil van den Heuvel gaat het slechts om een lokaal initiatief dat momenteel wordt besproken door het het Centraal Overleg Hoofdklasse.

De verslaggever van het Eindhovens Dagblad meldde eerder vandaag dat de KNVB een voorstel zou lanceren waarin vanaf de hoofdklasse zaterdag- en zondagclubs zouden integreren. De zaterdagclubs zouden daarbij mogen vasthouden aan hun vertrouwde speeldag. Het bericht verspreidde zich als een lopend vuurtje en werd met name bij betrokkenen van zondagclubs, zoals AFC-aanhanger Jack van Gelder, zeer kritisch ontvangen. Naar nu blijkt is het eerdere bericht nog prematuur.

Betreffende (eerdere) bericht op Voetbal247.nl

‘Voorstel voetbalpiramide: Derde Divisie Zaterdag en Zondag worden geïntegreerd’

De gesprekken over de totstandkoming van een nieuwe voetbalpiramide hebben de speciale werkgroep die is ingesteld door de KNVB doen besluiten een voorstel te doen voor geïntegreerde competities van zaterdag- en zondagclubs. Dat meldt Wil van den Heuvel, journalist van het Eindhovens Dagblad, op Twitter.

Zaterdagclubs houden speeldag
De doorgaans goed geïnformeerde verslaggever stelt dat het voorstel de divisies vanaf de Hoofdklasse betreft. Zodoende zouden ook de Derde Divisie Zaterdag en Zondag worden geïntegreerd. In de Tweede Divisie is al sprake van een dergelijke opzet. Opvallend is dat de zaterdagclubs in het voorstel mogen vasthouden aan hun vertrouwde speeldag.

Regionaal indelen
Vorige zomer lanceerde HSC ’21 al een voorstel om de divisies regionaal in te delen. Dat idee kon toen echter op weinig steun rekenen. ,,HSC’21 is heeft altijd gepleit voor regionale indeling en dus ook weekend voetbal, met name vanwege reisafstanden en grotere kans op derby’s”, schreef de club destijds in een brief aan de KNVB.

 
Delen