Wedstrijdverslag ONS Sneek – Hoogezand: 1-1

Thuisploeg geeft de wedstrijd in de tweede helft uit handen

Jan Rein Boelsma en Geoffrey Eekhof beginnen in de basis

Na de veelbesproken overwinning met 10 man tegen Blauw Wit’34 was het deze zaterdag zaak voor ONS om de goede lijn door te zetten met een overwinning op middenmoter Hoogezand. De bezoekers waren in goede doen, getuige de eclatante 6-0 thuisoverwinning vorige week op FVC. Bij de thuisploeg ontbraken Joran Swart (geschorst) en Vladik Drakopulo, die met nieuw blessureleed aan zijn knie te maken heeft. Jan Rein Boelsma verving Swart en op de rechtsbackpositie was er een basisplaats voor Eekhof. Dit zorgde ervoor dat Mounir Loolofs op de bank begon. Ook de van een blessure teruggekeerde Glenn Buma begon als wisselspeler.

Voordat de wedstrijd begon was er een minuut stilte op het Zuidersportpark waarin stil werd gestaan bij het op Nieuwjaarsdag overleden Lid-van-verdienste Janneke Westerhof-Stada.

ONS overrompelt Hoogezand in de beginfase

ONS Sneek kwam scherp uit de kleedkamer en had al vroeg op voorsprong moeten komen. De Hoogezand-defensie had aanvankelijk geen antwoord op de snelheid van Nick Kleen en de rappe buitenspeler kon dan ook twee keer voorzetten op Ottema. Beide kopballen van de spits leverden geen doelpunt op, waar zeker de tweede kopbal een opgelegde kopkans betrof. Ook een vrije schotkans voor Ottema in de zesde minuut had het ‘doelpunt voor oranje’ over het Zuidersportpark moeten doen klinken. ONS was veruit de betere ploeg en zag dit in de 21e minuut beloond worden met de 1-0. Ottema kapte zichzelf fraai vrij en schoof de bal binnenkant paal binnen.

Hoogezand stelde hier, behoudens afstandsschoten van Mart Bloeming en Arnold Slagter, aanvankelijk weinig tegenover. ONS werd in de tussentijd meermaals gevaarlijk via Nordin Tahboun: twee van zijn schoten gingen over en een werd geblokt. Op slag van rust had Hoogezand de 1-1 voor het binnenschieten, maar op miraculeuze wijze wisten Tristan Boersma en zijn achterhoede het doel schoon te houden in een ouderwetse scrimmage. Robert Hamming en Peter van Son verzorgden de schotpogingen van Hoogezand.

Hoogezand komt op gelijke hoogte

Na de rust was ONS Sneek een stuk minder dan voor de thee. Hoogezand begon te voetballen en kreeg in de eerste tien minuten na de pauze goede kansen via Heine Uuldriks, die zijn kopbal over zag gaan, en Julian Fluks die een schuiver voorlangs produceerde. Vervolgens miste Uuldriks van dichtbij dé kans op de 1-1, Boersma wist redding te brengen. Stelde ONS daar dan niets tegenover? Niet heel gek veel, behoudens een lepe schuiver van Ottema die door Hoogezand-doelman Jungman tot corner verwerkt kon worden. De eindpass was te vaak onzorgvuldig.

Meteen na een dubbele wissel bij ONS, waar Ottema en Tahboun werden vervangen door David Bergsma en Pieter Abe de Jong, scoorde Peter van Son de 1-1. Hij nam de bal zomaar op de slof en deed de bal over de verbouwereerde Boersma heen in het net belanden. Het had nog erger kunnen worden voor de oranjehemden, ware het niet dat Boersma de ploeg op de been hield bij een kopbal van dichtbij van Uuldriks. Het slotoffensief van de Snekers dat hierop volgde leverde weinig op. Stefan Westra was nog het dichtstbij met een krullend schot dat net naast ging. In de blessuretijd was er nog even consternatie toen Kleen een flinke tackle van achteren te verwerken kreeg. Dader Robin Landman mocht de handen dichtknijpen dat het slechts bij geel bleef. Vlak hierna floot scheidsrechter Achammachi voor het laatst en zodoende werden de punten verdeeld. Een behoorlijke tegenvaller voor ONS, dat de wedstrijd in de eerste helft al in het slot had mogen en misschien wel had moeten gooien.

ONS Sneek – Hoogezand 1-1 (1-0)

Ewart Ottema 1-0 21e minuut

Peter van Son 1-1 68e minuut

Scheidsrechter: M. Achammachi

Assistent-scheidsrechter: P. Buma (ONS Sneek) & A. Mennega (Hoogezand)

Gele kaarten: Jan Rein Boelsma (ONS Sneek), Tobias van den Berg, Robin Landman, Julian Fluks (Hoogezand)

Doel: Tristan Boersma

Achter: Geoffrey Eekhof, Patrick van der Veen, Jan Rein Boelsma, Rik Koelewijn

Midden: Stefan Westra, Wesley Tankink, Mark Westra

Voor: Nick Kleen, Ewart Ottema (68. David Bergsma), Nordin Tahboun (68. Pieter Abe de Jong)