Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Zwaarbevochten promotie voor ONS Sneek JO18

De eerste competitiehelft zit erop voor ONS Sneek O18. De ploeg startte op 1 augustus met de voorbereiding op het voetbalseizoen 2022/2023. De groep, bestaande uit zes spelers die nog in de O17 mogen spelen, één dispensatiespeler (O19) en negen spelers van O18 ging al snel vol aan de bak. Duidelijk was dat de spelers graag wilden promoveren naar de 5e divisie. Daarnaast wilde men ook zo lang mogelijk actief zijn in de Noordelijke beker.

De competitie startte terwijl andere teams nog bekerwedstrijden speelden. In de eerste weken liep het crescendo met enorme uitslagen. Vervolgens werd de wedstrijd, die voor de objectieve voetballiefhebber prachtig was, tegen voetbalacademie Achilles uit Enschede verloren met 4-5. Enkele weken later werd de uitwedstrijd tegen Veluwezoom gestaakt (inmiddels uitgespeeld). Hierna werd het in de zesde divisie waarin ONS Sneek O18 speelt erg onrustig. Drie ploegen, waar ruim van werd gewonnen, staakten de spreekwoordelijke strijd. Hierdoor kwam er een soort herschikking op de ranglijst en waren er enkele zaterdagen zonder wedstrijd. Het team bleef echter onveranderd werken aan dat ene doel, promotie naar de vijfde divisie. Met af en toe oogstrelend voetbal, maar niet zelden ook keihard knokkend om de punten. Uiteindelijk moest er nog één keer worden gewonnen, tegen SV Lelystad. Bij winst zou O18 promoveren en dit is uiteindelijk gelukt. Met een 11-3 overwinning werd de wedstrijd afgesloten en daarmee ook de eerste seizoenshelft. Met een puntengemiddelde van 2,25 punt per wedstrijd werden de oranjehemden tweede, wat voldoende is voor promotie. De vijfde divisie herbergt met name clubs uit het midden en westen van het land. Het belooft een interessante voorjaarscompetitie te worden.

Op 2 januari zullen de manschappen van ONS Sneek O18 de training weer hervatten. Trainer-coach Joeri van Leeuwen: “De jongens zullen nu even de nodige rust pakken om ook in de tweede seizoenshelft zichzelf maximaal te kunnen ontwikkelen, zowel in de competitie als de beker. De nieuwe competitie-indeling en bekerloting ziet de ploeg met veel plezier tegemoet.”

Delen