Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Arbitrage: Frank (13) doet het gewoon!

Af en toe wordt ONS Sneek gevraagd of een cursist van de scheidsrechterscursus een wedstrijd mag fluiten als onderdeel van het praktijkgedeelte.
Zo ook afgelopen week waar Frank Fietje uit Heeg (en speler van SWZ Boso Sneek) de bekerwedstrijd van JO13-2 heeft gefloten. Een spannende wedstrijd die eindigde in een gelijk spel waarna ONS Sneek de noodzakelijke strafschoppenserie won. Frank deed het geweldig. Bijzonder is dat hij nog maar 13 jaar is en klein van stuk. Maar met een uitstraling en rust die niet deed vermoeden dat dit nog maar zijn derde wedstrijd was.
Voor Frank hadden we ook de laatste (vierde) wedstrijd van de cursus ingepland, afgelopen zaterdag: JO15-2 tegen Leeuwarder Zwaluwen JO15-1. Opnieuw een leuke wedstrijd met sportief gedrag van de spelers onder de goede leiding van Frank met een goede beoordeling.
Voor jonge en ook oudere spelers van ONS Sneek is dit misschien een mooi voorbeeld om ook de scheidsrechterscursus  te gaan volgen. Geef je op (als groep mag ook) om net als Frank heel stoer af en toe een wedstrijdje te fluiten. Ook goed voor het zelfvertrouwen. Voor begeleiding wordt gezorgd. Onze eigen jonge scheidsrechters Aniek, Tjerk, Mark en Ruben kunnen je alles daarover vertellen.

Scheidsrechterscommissie ONS Sneek
Dick Heinen

FF

Delen