Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Arnoud Koster toegelaten tot UEFA A opleiding

Arnoud Koster is afgelopen week toegelaten tot de UEFA A opleiding.  Arnoud heeft een bijzonder traject doorlopen bij onze club. Na een avontuur in de pupillenperiode bij SC Heerenveen is hij bij ons als speler gestart bij de JO15. Destijds een fraaie lichting met onder meer spelers als Marco Heerschop ( tegenwoordig persvoorlichter bij SC Heerenveen), Willem van Barneveld, Mart Dijkstra, Joeri van Leeuwen, Maarten Poiesz, Roald “de Tank” Haanstra en Frank “Frenkel” Feenstra. Deze ploeg bleef bijeen tot en met de Onder 19. Na onder meer uitstapjes naar SDS en SC Joure zorgde een zware knieblessure ervoor dat een carrière als speler voor Arnoud er verder niet meer inzat en koos hij voor het trainersvak. Na de JO15 volgde de JO17 en vervolgens werd Arnoud, na het onverwachte vertrek van Hans Schrijver, assistent van Chris de Wagt bij ONS 1 en heeft hij zijn UEFA B opleiding behaald. Ook onder Paul Raveneau en nu Jan Vlap is hij assistent bij ONS 1. Dit jaar combineert hij deze taak met het hoofdtrainerschap bij de JO21. Daarnaast is Arnoud in de TC verantwoordelijk voor talentontwikkeling.

Arnoud Koster is volgens voorzitter Joan van der Veen en Hoofd Voetbalzaken Douwe Jan van der Wal “een mooi inspirerend voorbeeld voor andere ambitieuze trainers, en het laat zien dat er voor trainers veel perspectief is bij ONS om je door te ontwikkelen.”  

Vermeldenswaard is dat naast Arnoud nog twee trainers die nog zeer recent werkzaam waren bij onze jeugd, toegelaten zijn voor de UEFA A opleiding, namelijk Herman Kamminga ( tegenwoordig BQ Groningen) en Rik Reinsma (SC Cambuur). Rik zal de UEFA A Youth variant volgen.

Allemaal veel succes gewenst.

Bestuur ONS Sneek

Delen