Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Dinie van der Wal-Broersma en Klaas Uil Erelid van ONS Sneek

Dinie van der Wal-Broersma en Klaas Uil zijn dinsdagavond tijdens de bestuursvergadering benoemd tot Erelid van onze vereniging.

Dinie van der Wal-Broersma is vanaf de dag dat ze lid is geworden (2011) actief als vrijwilliger in onze club. Ze is van 2011 t/m 2015 bestuurslid vrijwilligerszaken geweest waarvan de laatste twee jaar als vice-voorzitter van de club. In de periode 2015-2020 heeft ze het toenmalige bestuur ondersteund op allerlei mogelijke manieren. Al vanaf 2016 verzorgt ze de contributie administratie van de club. Bovendien is ze de contactpersoon met diverse stichtingen en de gemeente waar we mee samenwerken voor leden die moeite hebben om de contributie te betalen. Ook is ze één van de contactpersonen vanuit onze samenwerking met het AZC. Van 2020 t/m 2022 is ze lid geweest van de mediaredactie. Vanaf 1 juli 2021 is Dinie bezig met haar 2e bestuurstermijn als bestuurslid Vrijwilligerszaken. Achter de schermen regelt ze al jaren alle kledingzaken van de club.

 

 

Klaas Uil is lid van onze club vanaf 2006. Hij is in 2006 jeugdleider geworden en heeft dat t/m 2012 gedaan. Vanaf 2011 t/m 2013 heeft hij de jeugdcommissie ondersteund. In 2012, 2013 en 2014 was hij ook nog jeugdtrainer. Klaas heeft in die jaren met anderen het Champions voetbal opgericht binnen de club en was zeer actief binnen het damesvoetbal. In 2014 werd Klaas bestuurder van onze vereniging. In het seizoen 2014-2015 heeft Klaas het wedstrijdsecretariaat nog geassisteerd. In 2017 werd Klaas verkozen tot voorzitter van onze club. Een functie die hij vol inzet vervulde tot februari 2020. Daarna ging hij verder in het bestuur als vice-voorzitter met als portefeuille facilitaire zaken en veiligheid Zuidersportpark. In juli 2020 trad Klaas ook nog toe tot de accommodatie commissie, een taak die hij nog dagelijks in onze club vervuld.

Voorzitter Joan van der Veen: “Ik kan me niet twee mensen in de club bedenken die het meer verdienen om Erelid te worden dan Dinie en Klaas. Zowel Dinie als Klaas zijn dagelijks actief voor de club en dat al gedurende een zeer lange tijd. Ik heb de afgelopen jaren gemerkt hoeveel ze achter de schermen allemaal doen. Zonder hun enorme inzet kunnen verenigingen als ONS Sneek niet functioneren op het niveau dat we doen.

 

 

Dinie heeft een belangrijke bestuurstaak (vrijwilligerszaken). Zonder haar inzet zouden veel posities en commissies in onze club minder goed bezet zijn. We hebben ondertussen bijna 200 vrijwilligers in de club en Dinie is daar voor veel mensen een belangrijke inspirator voor geweest. Ze is ook altijd erg sterk in het samenstellen van een groep vrijwilligers die zich dan projectmatig voor een actie inzetten. Samen de schouders eronder is haar motto.

Klaas is het meeste van alle ONS’ers op de club te vinden. Er wordt hem regelmatig gevraagd of hij een bed op de club heeft staan. Hij heeft er zelfs vervroegd pensioen voor opgenomen en werkt dagelijks met veel plezier op de club. Als je ziet hoe ons sportpark erbij staat dan is dat een groot compliment voor Klaas en zijn collega’s in de accommodatiecommissie. Klaas staat altijd voor iedereen klaar en zorgt er met zijn niet aflatende inzet voor dat veel op de club goed verloopt. Hij begeleidt ook diverse samenwerkingen, onder andere die met De Diken, waarmee de schoonmaak op onze club goed geregeld is en met het AZC voor vrijwilligerswerk qua onderhoud op de club. Als bestuurder houdt hij zich onder andere bezig met veiligheid en vult hij op voortreffelijke wijze het gastheerschap op het Zuidersportpark in. Hij is bovendien vrijwel bij alle wedstrijden van ONS Sneek 1 aanwezig.

Zowel Klaas als Dinie zijn veelzijdig en nooit te beroerd om een taak voor de club op te pakken. Ze steken ontzettend veel tijd in de club en doen dat met ontzettend veel plezier. Het doet me dan ook heel veel plezier om hen het Erelidmaatschap van ONS Sneek te kunnen overhandigen”.

Delen