Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Douwe Jan van der Wal kandidaat bestuurslid Technische Zaken

In de voorjaars ledenvergadering 2022 zal Douwe Jan van der Wal worden voorgedragen als bestuurslid Technische Zaken.

Douwe Jan is de afgelopen 3 jaar binnen onze club actief geweest als Hoofd Voetbalzaken. Een functie die hij altijd vol enthousiasme, met veel kwaliteit en naar volle tevredenheid heeft ingevuld en die hij tot het einde van dit seizoen zal blijven vervullen. Met als hoogtepunt uiteraard het behalen van de regionale certificering waar Douwe Jan een grote rol in heeft gespeeld.

5 september 2020. ONS Sneek ontvangt van de KNVB; Regionale Certificering

Naast zijn werk bij ONS Sneek, is hij ook werkzaam bij de Hanzehogeschool in Groningen als docent onderzoeker (Master Talentontwikkeling & Diversiteit). Douwe Jan heeft aangegeven op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging in zijn professionele carrière. Dat respecteren we uiteraard.

Tijdens de gesprekken die we hebben gehad bleek dat Douwe Jan graag nauw betrokken wil blijven bij de opleiding van ONS Sneek en dat hij een meer beleidsmatige, sturende bestuurdersrol als vrijwilliger ambieerde.

Douwe Jan van der Wal: “Het lijkt mij hartstikke leuk om vanaf het seizoen 2022-2023 deel uit te maken van het bestuur. De afgelopen jaren hebben we met alle commissies, vrijwilligers, trainers en leiders mooie stappen gezet. Ik vond het erg mooi om hier vanuit mijn rol als Hoofd Voetbalzaken bij betrokken te zijn, en ik zou hier graag bij betrokken willen blijven. Er staan nog allerlei mooie ontwikkelingen op de rol en er zijn nog voldoende zaken die we met elkaar kunnen verbeteren en professionaliseren. Dat geeft energie en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Daarnaast spreekt de nieuwe koers van de vereniging mij erg aan en zie ik een bestuursfunctie als een mooie kans om andere vaardigheden en competenties te ontwikkelen”.

Voorzitter Van der Veen: “Als bestuur zijn we erg blij om Douwe Jan als bestuurslid Technische Zaken aan te kunnen stellen. We krijgen daarmee een bestuurder in de vereniging die nauw betrokken is geweest bij de totstandkoming van het huidige technische beleid. Persoonlijk ben ik blij dat ik één van mijn portefeuilles (Algemene Zaken, Technische Zaken en Penningmeester a.i.) kan overdragen aan iemand met wie ik intensief heb samengewerkt de afgelopen jaren en in wie wij het volste vertrouwen hebben. Dat is belangrijk voor de continuïteit in de club.

Ik ben er ook van overtuigd dat we weer een goede vervanger gaan vinden voor de vrijkomende functie van hoofd voetbalzaken. Het is een prachtige baan binnen onze club. We zullen de functie binnenkort openstellen voor gegadigden, waarbij we de inmiddels grote groep kundige trainers die onze vereniging rijk is uiteraard ook alle gelegenheid geven hun belangstelling hiervoor aan te geven”.

Bestuur ONS Sneek

Delen