Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Nieuws vanuit het bestuur

Gezonde kantine

In de club is een initiatief ontstaan om de gezonde kantine als optie voor ONS Sneek te onderzoeken. Als bestuur ondersteunen we dit initiatief en hebben we de initiatiefnemers gevraagd een projectteam op te richten, de samenwerking te zoeken met de kantinecommissie en vervolgens te inventariseren wat de behoeften zijn en welke succesvolle voorbeelden er zijn bij andere clubs. We wachten de bevindingen af.

Video-analyse

Wellicht hebben jullie hem al zien staan. De splinternieuwe camera van VEO. Hiermee kunnen beelden worden opgenomen van trainingen en wedstrijden die dan weer voor video-analyse gebruikt kunnen worden. Een belangrijke pijler in onze visie op ontwikkeling. Het systeem volgt de actie op het veld automatisch en beelden kunnen ingeladen worden in onze analyse-software. Er wordt al volop gebruik van gemaakt door de trainers.

VOG

In de afgelopen periode heeft de club in samenwerking met NOC*NSF en de overheid de mogelijkheid gekregen VOG verklaringen voor vrijwilligers en trainers aan te vragen. Onze secretaris heeft een geselecteerde groep trainers en vrijwilligers die actief zijn bij jeugdteams gevraagd de digitale omgeving in te vullen en de gratis VOG verklaring aan te leveren bij de club. Zo werken we samen verder aan het creëren van een veilig sportklimaat.

Certificering

Op 9 oktober ontvingen we de medewerkers van NMC Bright en de KNVB voor het verlengen van de certificering als regionale gecertificeerde jeugdopleiding. Een bijzonder waardevolle avond waarbij we binnen een aantal weken de uitslag kunnen verwachten. Bijzonder was de afsluiting waarin zeer lovende woorden werden gesproken over het beleid en de werkwijzen van de club. Daar mogen we allemaal trots op zijn. We zien de uitslag met vertrouwen tegemoet.

Seizoenkaarten

De twee gratis seizoenkaarten voor familie en vrienden van alle leden zijn uitgedeeld tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Burgum. De middag was een groot succes. Er werd door de jeugd volop gebruik gemaakt van de sport- en spelmaterialen die op de oefenhoek waren uitgestald en het was gezellig op het sportpark.

Familie en vrienden ONS 1

De wedstrijd tegen Blauw Wit ‘34 werd gebruikt om familie en vrienden van de spelers van ONS 1 in de Business Club bekend te laten worden met de club. Voorzitter Joan van der Veen en trainer Arnoud Koster vertelden over de club en de werkwijze bij ONS 1. De dag werd afgesloten met een mooie partij voetbal en een supergezellige sfeer in de kantine met live muziek en een draaiend rad.

Samen zijn we ONS

Het ‘Samen zijn we ONS’ programma bij ONS 1 draait ook weer. Spelers van ONS 1 helpen de jeugdteams bij trainingen en wedstrijden. Het plezier spat ervan af bij alle betrokkenen.

Delen